Pieter Langedijk keert na 18 jaar terug bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis is bijzonder blij om bekend te kunnen maken dat Pieter Langedijk vanaf volgend seizoen speler zal zijn van het eerste elftal. De 28-jarige aanvaller komt na het huidige seizoen over van IJsselmeervogels en keert zodoende na 18 jaar terug bij de club waar hij zijn eerste jaren als jeugdspeler heeft doorgemaakt. Langedijk is voor twee seizoenen vastgelegd.

Na verschillende jaren in de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis te hebben gespeeld vertrok Langedijk op 10-jarige leeftijd naar Sparta Rotterdam. Daar doorliep hij tussen 2005 en 2012 alle jeugdteams waarna hij in het seizoen 2013/2014 zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht. Later zou de linkspoot nog spelen voor RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, Top Oss, FK Pardubice (Tsjechië) en IJsselmeervogels.

“Ik vind het mooi dat ik na al die jaren weer kan terugkeren bij Excelsior Maassluis, de club waar het voor mij allemaal is begonnen.”, zegt Langedijk. “Ondanks dat het misschien iets eerder dan gepland is, is de cirkel nu weer helemaal rond.” De overstap naar Sportpark Dijkpolder brengt tevens enkele mooie voordelen voor Langedijk met zich mee. “Ik heb sinds kort met mijn vriendin een huis in Maassluis gekocht en kijk ik er nu al naar uit om straks weer lekker met de fiets naar de club te kunnen rijden.”

Technisch Manager Niels Redert is erg blij dat Langedijk de keuze heeft gemaakt voor Excelsior Maassluis. “Met het binnenhalen van Pieter hebben we een uitstekende vervanger weten te vinden voor Vincent van den Berg, die na dit seizoen stopt als actief voetballer. Pieter neemt een brok aan ervaring met zich mee, ondanks dat hij pas 28 jaar is. Met zijn ruime ervaring in het betaald voetbal halen we iemand in huis die weet wat presteren betekent. Wij verwachten dat Pieter één van de nieuwe aanvalsleiders van het vlaggenschip zal worden.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl