Voorbeschouwing: koploper VFC (za) wil slag slaan tegen HBSS

VLAARDINGEN – Aanstaande zaterdag trappen VFC (za) en HBSS om 17.00 uur af aan de Sportlaan.Voor beide ploegen is de wedstrijd van cruciaal belang. VFC (za) zal de koppositie willen verdedigen in de strijd om het kampioenschap, waar het voor HBSS belangrijk is om punten te pakken voor een (vervangende) periodetitel. 

VFC (za):
Afgelopen zaterdag kroonde VFC (za) zich, zonder te spelen, tot periodekampioen. HBSS bewees de zaterdag kwekkers een dienst door Zuidland met 3-1 huiswaarts te sturen. Door het puntverlies van Zuidland is VFC niet meer te achterhalen in de eerste periode. Maar de zaterdag kwekkers willen meer,…

VFC (za) lijkt dit seizoen samen met Zuidland te gaan uitmaken wie het kampioenschap gaat opeisen. VFC (za) heeft, met een wedstrijd minder gespeeld, 2 punten voorsprong op de runner-up. Nummer 3 HBSS volgt met 8 punten achterstand op gepaste afstand. Slechts 1 maal verloor VFC dit seizoen. Op het eigen terrein was MVV’27 op 12 februari met 1-2 te sterk.

De terugkeer van Verkade en Smith heeft VFC (za) geen windeieren gelegd. Dankzij de solide verdediging hebben de zaterdag kwekkers pas 8 doelpunten geïncasseerd dit seizoen. Aanvallend gezien kunnen de zaterdag kwekkers putten uit divers aanvallend talent. Netten, vdMeer, Bokx, Pranger en de Bruin pikken geregeld hun doelpunt mee.

Daarnaast heeft VFC (za) de luxe van een brede selectie. Waar de ziekenboeg de afgelopen maanden overvol was, debuteerde jeugdtalenten als Jasper en J. Warnaar met verve. De roemruchte jeugdopleiding heeft zodoende ook dit seizoen alweer zijn steentje bijgedragen.

HBSS:
HBSS kent een wisselvallig seizoen. Waar het team van Wolters, die onlangs zijn contract verlengde, verloor van laagvlieger Vierpolders, werd afgelopen week de nummer 2 Zuidland verslagen. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar hierdoor heeft de ploeg flinke averij opgelopen als het gaat om de strijd om een (vervangende)periodetitel en bovendien moet de club uit Schiedam uitkijken dat concurrenten hen niet inhalen en de derde plek overnemen. HBSS voert op dit moment de subtop aan. Met 6 ploegen binnen 5 punten kent de 3e klasse C een subtop van plaats 3 tot plaats 8. Voor HBSS is het belangrijk om punten te pakken in de strijd om een (vervangende) periodetitel. HBSS is er dus alles aan gelegen om te winnen van VFC (za), maar dat zal sowieso de insteek zijn. Al is het maar om de grote concurrent een hak te zetten.

Tekst gaat verder onder foto

De voorbeschouwing: VFC (za) - HBSS 2


Doelman Tenekecioglu bleek de afgelopen weken een belangrijke pion in de selectie van de oranje hemden. Zowel tegen MVV’27 als tegen Zuidland maakte de doelman een aantal belangrijke reddingen, wat HBSS belangrijke punten opleverde. In de voorhoede
 maken met name Bayraktar en Zimmerman het verschil voor de Schiedammers. Tijdeman en K. Wolters zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan. Wolters scheurde eerder dit seizoen opnieuw zijn kruisband af.

VFC (za) – HBSS:
De derby heeft alles in zich om te ontbranden in een interessante voetbalstrijd. Iedere voetbalfan kijkt reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Vlaardingen versus Schiedam, de haringkoppen versus de jeneverneuzen. Wat er ook gebeurt, spektakel is gegarandeerd. VFC (za) staat er goed voor, maar sluit HBSS niet uit.  Kunnen ze er voor zorgen dat VFC (za) het een stuk lastiger gaat krijgen als het gaat om de strijd om het kampioenschap? We gaan het zaterdag allemaal zien aan de sportlaan in Vlaardingen.

* Eerder dit seizoen wist VFC in Schiedam met 1-3 (0-0) te winnen. Brouwer, de Bruin, vdMeer (alleen VFC) en Goz (HBSS) namen destijds de doelpunten voor hun rekening.

Programma:
17.00 uur: VFC (za) – HBSS
17.45 uur: Loting Vlaardings voetbalkampioenschap
19.00 uur: Feestavond

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl