Play-offs: Muhren red Sparta opnieuw


ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er nipt in geslaagd om de finale te bereiken van de play-offs. Ondanks de eerdere 1-2 bij FC Dordrecht werd op het Kasteel met 2-2 gelijk gespeeld tegen dezelfde Schapenkoppen. Daardoor blijft het langere verblijf in de eredivisie voorlopig in tact.

Dick Advocaat had schoon schip gemaakt in de basis elf: Kortsmit, Spierings en Brogno werden gepasseerd door de voormalige bondscoach. Nienhuis, Dougall en Alhaft mochten opdraven. In de eerste helft bleef FC Dordrecht eenvoudig ook de been, want Sparta werd alleen van afstand gevaarlijk met Duarte en invaller Verhaar. Goals leverde het niet op.

De bezoekers speelden zeer gedisciplineerd en profiteerde op de juiste momenten van de geboden ruimte. Mahmudov scoorde laag over de grond van afstand en later was het Cijntje die een blunder van Nienhuis afstrafte: 0-2 bij rust. Op het veld was Dordt duidelijk de baas.

Degradatiespook

Bij rust lag het degradatiespook serieus op de loer. Het keurkorps van Advocaat rechtte de rug, nam het middenveld in bezit met een sterke Duarte en begon eindelijk kansen te krijgen. Mahmudov was eerst nog dichtbij de 0-3, maar faalde oog in oog met Nienhuis. Daarna zette Duarte met de 1-2 – een afstandsschot – het Kasteel in vuur en vlam. Daarna waren Friday, Verhaar en Muhren dichtbij de 2-2. Tussendoor was Arias eenmaal gevaarlijk voor de Schapenkoppen, die op het tandvlees liepen in het tweede bedrijf.

Ondanks dat bleven Sparta en FC Dordrecht knokken voor iedere meter. Uiteindelijk zorgde Muhren met een frommelgoal voor de gelijkmaker. Daarmee bracht hij Sparta in veilige haven. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer. Mahmudov was dichtbij 2-3 waarna Sparta in de tegenstoot vaak gevaarlijk was. Gescoord werd er niet meer door Sparta in de finale FC Emmen treft.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl