Pollux dames binden ook Roomburg aan de zegekar

De  1e thuiswedstrijd van het seizoen was tegen Roomburg uit Leiden dat vorige week het vrij sterk geachte IJssel had verslagen.

Pollux startte goed en zette Roomburg onder druk. Het aantal kansen was niet te tellen, maar er stond naast niet geheel scherpe Pollux aanvallers en zeer goede keepster in de goal, die een aantal geweldige reddingen verrichte. De rust brak aan met 0-0, terwijl 3-0 niet vreemd was geweest.

In zo’n geval is het altijd de vraag of één uitval van de bezoekers de wedstrijd op zijn kop kan zetten, maar zo ver kwam het nooit. Roomburg kreeg in de gehele wedstrijd niet één strafcorner.

Na rust viel de goal. Een schijnbaar houdbare strafcorner van Puck Brouwer belandde in de goal en nog geen 5 minuten later was de wedstrijd beslist. De sterk spelende Danique Ringelberg soleerde door de verdediging en bediende Merin van Dam op maat, die prima afrondde.

Pollux kreeg nog wel wat kansen, maar het bleef bij 2-0. Opvallende speelsters aan Vlaardingse kant waren de 1ejaars senioren Milla Beuman en Lotte Helderop.

Volgende week op bezoek bij het gepromoveerde Barendrecht dat ook nog niet verloren heeft.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl