Pollux – HC Schiedam zonder treffers

 

Vlaardingen – De derby tussen Pollux en HC Schiedam heeft geen wimnaar opgeleverd. In vlaardingen vielen geen treffers. Het meest dichtbij was nog de thuisploeg, maar de strafbal van Nick Belgraver werd vakkundig gestopt door goalie Thomas Veerman.

Coach Bart Jan van Collenburg van HC Schiedam vond het gelijkspel  uiteindelijk wel terecht. ,,Maar ik heb wel de pee in dat we niet een hoger niveau gehaald hebben vandaag.  Ik vond de wedstrijd niet één die de eerste klasse waardig was. Beide ploegen maakten onnodige fouten en dwongen nauwelijks iets af. Enorm zwak. Ook was het moeilijk tempo te maken op een veld waarop de bal nogal stuitert. Dat we gelijkspelen vind ik niet erg, maar baal er wel van dat we ons basisniveau niet hebben gehaald. Het publiek was deze  middag de grote verliezer, want qua niveau was dit niveau wellicht één van de slechtste ooit”, sprak Van Collenburg duidelijke taal.

Coach van thuisploeg Pollux hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. ,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar maken wij de kansen niet af. Daarnaast kregen wij meer corners voor dan dat wij er tegen kregen. Ook misten wij op slag van rust nog een strafbal en een uitspeelcorner. Ga je met 1-0 de rust in, dan wordt het toch een andere wedstrijd. De tweede helft was wel gelijkwaardig waarin Schiedam wel wat feller uit de kleedkamer kwam dan wij deden. Helaas viel al snel in de tweede helft onze aanvoerder Perry van Stek uit met een hamstringblessure, we misten hierdoor een ervaren speler in de voorste linie. Ook Paul van Putten (hamstring) en Derk Hortensius (gebroken tand) vielen bij ons uit. Toch ben ik redelijk tevreden, al vind ik wel dat we onszelf meer moeten belonen. Dit moet een mooie opstap geven naar de komende maanden”, aldus Rijnberg die blij is dat Pollux nu van de laatste plaats af is.

Foto: Tanja Margan

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com