Punjab maatje te groot voor cricketers Excelsior’20

Rotterdam – De eerste wedstrijd van Excelsior’20 liep bij Punjab uit op een fikse nederlaag. Na de 186 all out van de Schiedammers passeerde de thuisclub het totaal binnen 35 overs, 192 voor 5 wickets. ,,We hebben laten zien,” sprak captain en voorzitter Sulaiman Tariq, ,,dat we na de overwinning bij HBS ook tegen Excelsior’20 veel beter waren. We wilden voor de titel gaan en zullen een jaartje moeten wachten.”
Door de gewonnen toss van Punjab moest en de gasten eerst batten. Het keurkorps van captain Tom Heggelman verscheen met een vrij jong team, dat vooral uit jongens bestond van echte Excelsior’20-families. Met 3 Kroesenbroers (Joost, Gijs en Luuk), 2 Van Troostboys (Rens en Stan) en Matthijs Schewe was het debutantengehalte hoog. Slechts Lorenzo Ingram is een betaalde trainer, tussen jongens met potentie en zeker talent. Omdat er een halve competitie wordt gespeeld zonder te winnen titel en ook de T20, die hopelijk gauw wordt gestart, kent geen prijs aan de finish. Derhalve kan de Thurledeploeg naar harte youngsters laten proeven aan het grote werk. ,,Ook in het 2e elftal spelen de nodige talenten,” aldus cricketvoorzitter Luuk van Troost, ,,wij kunnen echt vooruit. Als je nu de uitslagen in de Topklasse ziet dan weet je dat de nodige clubs geen goede jeugdopleiding hebben.”
Excelsior’20 kwam door Lorenzo Ingram (50, sloeg zijn eigen hekwerk in), Rens van Troost (23), Niels Etman (28) en Sanjit Shankar (21) tot 186 all out in 47.5 overs. De beste bowlingcijfers bij Punjab waren vor Sulaiman Tariq 3-28 in 8.5 overs en Mubashar Hussain 3-25 in 10.
Punjab staat bekend om zijn aanvallende stijl van batten waarbij ook de nodige risico’s worden genomen. Vooral openingsbatsman Stephan Myburgh gaat vanaf de eerste bal voor het grote schot. Met 34 runs werd hij aardig in toom gehouden. Rehmat Zulfiquar, één van de vier broertjes, liet mooi batten zien, hij eindigde op 53 runs. Teja Nidamanuru, één van de weinige coaches die speelt, had er aardig het oog in met 56 not out.
Er waren pas 34.4 overs voorbij en Punjag kon zijn tweede overwinning bijschrijven. Niels Etman kwam met goede cijfers weg, 3-28 in 6 overs. Landskampioen Excelsior’20, dat deze titel door omstandigheden een jaar langer mag dragen, zal de resterende potjes vooral gebruiken om jonkies te laten wennen aan het hoogste niveau. Of Sohail Bhatti, die zich had afgemeld, daar bij zal zijn staat in de sterren geschreven. Roel Verhagen, genietend van een vakantietripje, is volgende week thuis tegen VRA gewoon weer van de partij.

Het sterke Punjab, op papier gewoon de sterkste van de Topklasse gaat bij het zwalkende VOC op bezoek.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl