Punt voor Feyenoord bij rentree van Van Persie

UTRECHT – Feyenoord heeft het doordeweekse inhaalduel met FC Utrecht niet in een overwinning om kunnen zetten. De Rotterdammers kwamen in Utrecht op een slecht veld op voorsprong, maar zag de thuisploeg nog in de eerste helft op gelijke hoogte komen: 1-1.

De eerste helft leek lange tijd op een slag om het middenveld. Beide ploegen creëerden weinig kansen. Feyenoord had het balbezit, terwijl FC Utrecht meer op de counter loerde. In een van de spaarzame kansen was het wel gelijk raak voor de Rotterdammers. Een polletje op het slechte veld zorgde ervoor dat een schot van Larsson onhoudbaar werd voor keeper Jenssen. Lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong, want even later rende Kerk door een slecht uitziende Feyenoordverdediging heen, waarna hij de 1-1 achter Jones kon schuiven.

In de tweede helft werd het tempo flink opgevoerd. Het spel golfde op en neer en beide partijen creëerden dan ook genoeg kansen. In het midden van de tweede helft stond Feyenoord even onder grote druk, vooral ingeleid door een aantal slechte doeltrappen van Jones. Het werd de doelman echter niet fataal. Aan de andere kant was onder andere Berghuis een aantal maal gevaarlijk. Het bijzonderste moment van de avond was echter de terugkomst van Robin van Persie naar Rotterdam. De spits viel in voor Dylan Vente en liet direct zien waarom hij voor Feyenoord nog altijd een meerwaarde kan zijn met een aantal mooie loopacties en grote kansen. Ondanks dat bleef het 1-1.

Feyenoord heeft nu 33 punten uit 19 wedstrijden. Hiermee staan de Rotterdammers op een vijfde plaats in de Eredivisie.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl