PURE Energie: Feyenoord (vr) speelt gelijk tegen PEC Zwolle

ROTTERDAM – In de PURE Energie Eredivisie voor vrouwen heeft Feyenoord dit weekend dure punten verspeeld tegen PEC Zwolle. De formatie van trainer Danny Mulder (ex-VFC) kwam niet verder dan 2-2 op Varkenoord.

In het eerste bedrijf was Feyenoord heer en meester, en kwam het snel op 1-0 dankzij Pia Rijsdijk. De Stadionploeg bleef aanvallen, maar voorin stond het vizier niet op scherp. Nummer zes PEC bleek in de tegenstoot continu levensgevaarlijk. Doelvrouwe Jacintha Weimar kon er nog enkele ballen uitrossen, maar was kansloos op inzetten van Jeva Valk en Maruska van Olst: 1-2. Ook na de theepauze bleef PEC gevaarlijk, en hing de 1-3 in de lucht. Maar door de wilskracht en vechtlust bleef Feyenoord knap overeind. Nog binnen het uur zorgde Cheyenne van den Goorbergh voor de verdiende gelijkmaker: 2-2. In slotfase had Sophie Cobussen nog de winnende op de voet, maar zij faalde in de afronding.

Ondanks het gelijkspel blijft Feyenoord knap vierde op de ranglijst, een plekje lager doordat concurrent PSV won bij Alkmaar met 2-3. Volgend weekend treft Feyenoord (vr) ADO Den Haag op Varkenoord. Op 14 mei volgt dat de thuiswedstrijd tegen Ajax in De Kuip.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl