Ralph Kalkman (Zwaluwen): “Gezondheid in deze fase het allerbelangrijkste”

Schiedam – Van de Week ging de kogel door de kerk. De KNVB besloot door de heersende coronacrisis de amateurcompetities niet meer te hervatten. Een meer dan logisch besluit dat in de voetbalwereld op veel begrip kan rekenen. discutabeler was het besluit van de bond om deze competities af te sluiten zonder eindstand waardoor er geen kampioen en degradanten aan te wijzen zijn. Alle competities worden in zijn geheel doorgeschoven naar het seizoen 2021/2020.
Voor een aantal ploegen heeft dit vergaande consequenties. Waterwegsport.nl peilde de reacties van verschillende trainers:

Ralph Kalkman (Zwaluwen)
“Gezondheid is in deze fase het aller belangrijkste en ik vind de beslissing terecht van de KNVB om te stoppen dan ook terecht. Maar hoe je het ook doet je krijgt altijd commentaar.  Het valt me enorm mee dat ze nu zo snel deze beslissing hebben genomen. Normaal beslissen ze wat je vaak niet snapt. Het is alleen heel krom dat ploegen die een straatlengte voorstaan nu niet promoveren.”
Ton Pattinama (Deltasport)
“laat ik voorop stellen dat voetbal niet zo belangrijk is in deze tijd. Wij hadden elke beslissing geaccepteerd maar laten we eerlijk zijn wij worden er als Deltasport niet slechter van. Dus in dat kader vinden wij het een beslissing die toevallig voor ons goed valt. De impact op het hele gebeuren en de aanloop naar volgend seizoen wordt lastig. Het is moeilijk om met spelers te praten, want als ik met spelers praat wil ik dat persoonlijk doen en nu moet alles telefonisch. Maar desalniettemin lopen de gesprekken voorspoedig en staat er volgend seizoen weer een volwaardig elftal voor de 2e klasse. En wat betreft de sponsoring is marjon Lammers op de achtergrond hard bezig en wat ik tot nu toe gehoord heb gaan alle sponsors door. Dus ook dat is een lichtpunt in deze zwarte periode”
Peter van Buren (Kethel Spaland)
“Ik heb geen idee of het terecht is om zo te stoppen. Dat we niet meer gaan voetballen snap ik al te goed omdat ik door mijn werk als uitvaarder van dichtbij het leed dat door het virus wordt veroorzaakt meemaak.  De kampioen bij ons was met CION al duidelijk, voor hun is het dus wel heel zuur. Daarentegen zullen de ploegen die onderaan staan wel weer blij zijn met de beslissing.”

Rene Noort (Hermes DVS)

“Bizarre tijden en gezond blijven is dan het allerbelangrijkste. Wat betreft de beslissing van de KNVB vindt ik deze het meest logisch. Tuurlijk als je bovenaan staat dan baal je er van maar andersom als je op degraderen staat word je “geholpen” Door de bank genomen gewoon logisch en redelijk.
Kijkend naar het volgende seizoen hebben we nog geen idee hoe dit zich verder ontwikkeld. Wellicht mag je in mei al wel weer het veld op dan kan je wellicht wat oefenen en wat langer door trainen maar dat blijft nu ook nog koffie dik kijken.”

Raymond de Romph (VFC)
“Ik vind het een hele goede beslissing. Wel makkelijk om te zeggen als je een seizoen in de middenmoot en niet voor de prijzen speelt.  Alle clubs zullen, waarschijnlijk indien mogelijk al met een nieuwe trainer, zsm na de crisis weer willen gaan trainen en niet tot begin augustus willen wachten. Dan krijg je nooit iedereen op tijd fit. Het is in mijn geval met mijn overstap naar Excelsior’20, niet het makkelijkste moment om van club te wisselen. Iedereen zal creatief moeten zijn. Zowel op fysiek als op financieel vlak. De clubs zonder grote externe geldschieters zullen denk ik wat stabieler zijn. Gesprekken met spelers hebben wel op een lager pitje gestaan maar die zullen nu snel weer op gang komen nu iedereen weer dat ieders blik op komend seizoen kan.”

Najim Nasri (CION)
“Ik vindt het wel terecht dat ze stoppen. Alleen vind ik het onterecht dat wij geen 2de klasse gaan spelen aangezien we met een straatlengte bovenaan staan.De variant die ze in België hebben gebruikt door de huidige tussenstand als eindstand te benoemen had natuurlijk onze voorkeur. Dutina en ik verlaten de club met ons pijn in ons hart en hopen nog op een club.”

Toon Wolters (HBSS)
“Ik denk dat dit in het kader van ieders gezondheid, de enige juiste beslissing is maar er zijn uiteraard voor en tegenstanders in deze situatie. Wij schakelen gelijk door en ik kijk al weer uit naar volgend jaar om in deze geweldige competitie zoals hij was weer vol aan de bak te gaan. Hopenlijk zien we iedereen weer in volle gezondheid terug want dat is het belangrijkste.”
Henk Salari (VDL)
“Ik denk dat er geen andere oplossing is. Er zijn natuurlijk clubs die nu niet degraderen. Ik vind het wel sneu voor de clubs die een straatlengte voor staan nu geen kampioen kunnen worden.
Bij ons heeft iedereen aangegeven te blijven dus ik ga er vanuit dat deze situatie daar niets aan veranderd. Ik heb gister de TC afgesproken dat we op het moment dat het weer kan nog een periode gaan trainen en evt een oefenwedstrijd spelen. De voorbereiding op volgend seizoen begint bij ons op 8 augustus. We hebben twee nieuwe spelers tot nu toe, financiën spelen hierin geen rol.Ik denk dat deze situatie voor elke club financieel een grote aderlating is. Praten over voetbal en nu verval ik in een cliché blijft natuurlijk heel leuk maar veel belangrijker is dat we zonder gezondheids problemen deze periode door komen. Ik hoop onze mannen incl staf snel weer te zien.”

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl