Ramon Bronkhorst: “Alles aanwezig om SVV weer op te stuwen”

Met Ramon Bronkhorst (51) heeft SVV een trainer in huis gehaald die met beperkte middelen goede prestaties wil leveren ,,Geloof het of niet, maar ik ben een relaxte trainer. Ik doe niet moeilijk met formaties en tactische hoogstandjes.’’

Contact

,,Ik had hiervoor al meer contact gehad met SVV. Ik ken Fouad el Akhloufi, met wie ik voetbalde bij Hargasport. Wij hielden contact, toen ik hoofdtrainer bij SV Blijdorp was. Tussen de spelersgroep en Fouad klikte het niet halverwege vorig seizoen en mijn naam viel weer bij SVV. Mario Krabbendam kwam voor de groep met Kees van Os. Na de laatste pot bij Hermes viel het doek en werd SVV 5e klasser. Mijn mooiste wedstrijd met Blijdorp was toevallig tegen Hermes. Na een 2-0 voorsprong wonnen we met 5-1. 

Goede gesprekken
Na een gesprek met technische man Mario Krabbendam dacht ik erover naar SVV te gaan. Een groepje van zeven spelers heb ik gesproken en verteld dat ik voor trainingsspullen zou zorgen en voor goed materiaal. Kort na het gesprek kreeg ik al een appje dat ze zouden blijven. Dat gaf voor mij de doorslag om hier  te tekenen.

Hoofdprijs
Met SVV wil ik echt voor de hoofdprijs gaan,. Ik heb nu 27 spelers en die gaan voor één elftal: ik wil geen tweede, als er geen spelers bijkomen. We spelen in een leuke poule Bij de eerste vier moeten we kunnen eindigen, een periodetitel is meegenomen. Tactisch moet ik geen hoge eisen stellen. Je hebt het wel over de 5e klasse.’’

Thuis
,,Ik heb een veilige thuisbasis in Rozenburg met vrouw en drie dochters. Doordeweeks staan werk en school centraal, ik ben directeur van een communicatiebureau in Capelle aan de IJssel. We proberen regelmatig tijd te maken om uit eten te gaan, niet in een zoveel sterrenrestaurant maar gewoon bij de grill. 

Voetbalhistorie

Ik heb in de jeugd bij Xerxes gespeeld, daarna gestopt. Uit militaire dienst gekomen ging ik naar Oranje Wit in Dordrecht om in een vriendenteam te spelen. Daarna bij Transvalia in het eerste gespeeld, Het laatste heb ik bij Hargasport gespeeld, met Fouad.

Trainersloopbaan

Bij de meisjes van Hermes ben ik als trainer begonnen. Met de meiden, die zich achtergesteld voelden, ben ik naar SVDPW gegaan, waar we met open armen werden ontvangen. SVDPW werd later opgeheven, waardoor we bij SVV binnenkwamen. Het is niet gemakkelijk om meiden te leren voetballen. Ik haalde mijn trainerspapieren, liep mee bij Transvalia. Ben ook jeugdtrainer geweest bij Leonidas Na Reeuwijk was ik de laatste drie seizoenen hoofdtrainer van Blijdorp, een leuke tijd. Ik ga proberen het Calimero-imago van SVV weg te werken. Alles is aanwezig om SVV weer op te stuwen.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 52-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl