Rayhi helpt Sparta aan koppositie in Eerste Divisie

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is weer koploper in de Keuken Kampioen Divisie . De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won vrijdagavond op eigen veld met 5-0 van nummer voorlaatst Jong AZ. En zag concurrent FC Den Bosch punten verspelen op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-0). Vleugelaanvaller Mohamed Rayhi kroonde zichzelf met drie treffers tot man van de wedstrijd.  

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van Sparta. Na twee minuten kon spits Lars Veldwijk vrij binnenkoppen, maar zijn inzet belandde in de handen van AZ-doelman Jasper Schendelaar. Even later was het wel raak. Uit een voorzet legde Gregor Breinburg behendig terug op Mohamed Rayhi. De vleugelaanvaller bleef rustig en bracht Sparta na dertien minuten aan de leiding. Jong AZ moest na het eerste doelpunt al vroeg wisselen. Aanvoerder Jamie Jacobs moest geblesseerd naar de kant. Richard Sedlacek was zijn vervanger. Er brak een matige fase aan, waarin beide ploegen vooral op het middenveld te vinden waren. Tien minuten voor rust werd Sparta via Janne Saksela en Gregor Breinburg dreigend, maar echt gevaarlijk waren de pogingen niet te noemen. Zes minuten voor het einde van de eerste heft was het dan wel raak voor de Rotterdammers. Doelpuntenmaker Rayhi bleek zoals wel vaker dit seizoen enorm gretig. Na een fout in de achterhoede van de bezoekers rondde hij oog-in-oog met de sluitpost beheerst af, 2-0. In de slotfase van het eerste gedeelte was AZ nog gevaarlijk via standaardsituaties, maar keeper Roy Kortsmit hield de ‘nul’.

De ploeg van oud-Spartatrainer Michel Vonk kwam sterk uit de kleedkamer. In de eerste vijf minuten kreeg het drie kansen, maar deze mistten allen doel. Met de ingevallen Halil Dervisoglu werd Sparta iets gevaarlijker, maar echt sprankelend werd het nog niet. Toch kwamen de Rotterdammers na ruim een uur spelen uit een hoekschop op 3-0. Verdediger Bart Vriends kopte de bal hard en beheerst achter de onmachtige AZ-sluitpost. Daarmee scoorde de centrumverdediger zijn eerste competitiedoelpunt voor Sparta. Uit de aftrap was Jong AZ gevaarlijk toen er in de achterhoede van de Rotterdammers het een en ander misging, maar doelman Roy Kortsmit toonde zich een betrouwbare sluitpost, en voorkwam verder gevaar. De wedstrijd geraakte uit het slob. Abdou Harroui en Lars Veldwijk kregen mogelijkheden de nummer voorlaatst nog meer pijn te doen, maar lieten deze kansen onbenut. Rayhi scoorde vlak voor tijd nog wel vanaf elf meter, nadat de ingevallen Youssef El Kachati even daarvoor gewillig naar de grond ging, 4-0. Het slotakkoord was voor invaller Halil Dervisoglu, die in de extra tijd Sparta op 5-0 bracht. 

Door puntenverlies van concurrent FC Den Bosch (0-0 op bezoek bij Go Ahead Eagles) gaan de Rotterdammers aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Vriends (81. Wijnaldum), Auassar, Drenthe, Harroui, Breinburg (55. Dervisoglu), Duarte, Veldwijk (72. El Kachati), Rayhi

Foto: Ruben Zegers

 


 

 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl