Regioclubs DVO’32, CION en Deltasport in actie tegen racisme

Diverse regioclubs hebben afgelopen weekend een duidelijk statement gemaakt tegen de recente gebeurtenissen in Den Bosch waar de Schiedamse Excelsior Rotterdam aanvaller Achmad Mendes Moreira door een deel van het FC Den Bosch publiek racistisch werd bejegend.

Naast dat alle wedstrijden voorafgegaan werd met een ‘voetballoze’ minuut waren er ook tal van regioclubs die dit statement kracht bijzette met een anti-racisme actie.
De Vlaardingse derby in 3D tussen DVO’32 en CION (0-1 winst voor CION red.) werd voorafgegaan met een spandoek waarin beide clubs zich uitspraken tegen racisme.

Deltasport speelde de wedstrijd tegen Strijen met speciale wedstrijdshirts met daarop de tekst ‘Deltasport accepts no Racism’. Deze shirts werden aangeboden door DUOCAR eigenaar Patrick Gunneweg, tevens eigenaar van het sport kledingmerk Macron. Deltasport was niet de enige club die door het kledingmerk werd voorzien van deze shirts. “In totaal hebben we ruim 600 shirts laten drukken en al de clubs die bij Macron aangesloten zijn spelen dit weekend met een vergelijkbare tekst.”  aldus Gunneweg. “Wij hopen dat dit bijdraagt aan het proces om racisme voor altijd uit te bannen”

Foto’s: Mischa Keemink, Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl