Rellen bij derby in Bollenstreek: één gewonde

Na de wedstrijd tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben er ongeregeldheden plaatsgevonden. Buiten het sportpark van vv Katwijk begonnen er rellen tussen, naar verluidt, de supporters van Katwijk en Quick Boys en viel er één gewonde.

Door VoetbalindeBollenstreek.nl

De supporters van laatstgenoemde club waren eerder op de dag in Eemdijk om de wedstrijd van hun club bij te wonen. Na afloop van die wedstrijd vertrok een bus gevuld met Quick Boys-supporters richting Katwijk-Noord. Op De Krom liep het vervolgens uit de hand en braken er rellen uit.

Het slachtoffer is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend wat zijn status is. Volgens de voorzitter van Katwijk, Mart Vergouwen zullen er in ieder geval stappen ondernomen worden.

,,Wij gaan in ieder geval tot op de bodem uitzoeken wat er precies is gebeurd. Zelf weten wij op dit moment nog niet wie er betrokken bij waren, dus verdere uitspraken kunnen wij er nog niet over doen”, vertelde Vergouwen in een korte reactie aan de telefoon.

Ook Gert Pluimgraaff, de technische man van Quick Boys, liet in een kort statement aan Voetbal in de Bollenstreek weten dat er sancties voor de ‘supporters’ zullen volgen, als zij daadwerkelijk betrokken waren bij het incident. ,,Als club distantiëren wij ons hier van. Na de wedstrijd tegen Eemdijk zijn de meeste supporters teruggegaan naar Nieuw-Zuid. Wij zullen uit zoeken wie er in die bus zaten en wat er precies is voorgevallen.”

Het incident vond plaats na afloop van de derby tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys. De thuisploeg won de ‘burenruzie’ met 2-1. Marciano Mengerink was het goudhaantje bij de oranjehemden met een treffer vlak voor tijd.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl