Remco Wuister op schot voor winnend Kethel Spaland (za)

Op een heerlijk strakke grasmat heeft de ploeg van trainer Peter van Buren een verdiende uitoverwinning op Vierpolders behaald. Na een gelijke stand bij rust zegevierde Kethel-Spaland (za) met 1-4. Dimitri Hooftman en een hattrick van Remco Wuister zorgden voor blijdschap bij de bezoekers
De eerste kans was voor Vierpolders maar keeper Ruben Hortensius redde bekwaam.  Vlak voor het kwartier was er een goede inspeelpass van Dimitri Hooftman op Naigy Klepke. De ranke speler slalomde mooi langs twee tegenstanders maar zijn schot werd gestuit door de uitkomende keeper. Even later wist Ruben de Vries dezelfde Klepke te vinden. Hij bediende met een breedtepass spits Remco Wuister die keurig afrondde (0-1). Na nog een prima redding van Hortensius werd het spel de rest van de eerste helft van beide kanten er niet beter op waarbij de straffe wind ook een oorzaak speelde. Toen de bezoekers met een voorsprong dachten te gaan rusten viel een klutsbal tussen de verdedigers Bart Lansbergen en Mitchell de Wit in waarbij de laatste de toegesnelde rechtsbuiten van Vierpolders onreglementair tegen de grond werkte. De spits van Vierpolders schoot de penalty onberispelijk in (1-1).
Kethel-Spaland had de tweede helft de wind meer in de rug en ging meer druk zetten. Na een kwartier speelde De Vries mooi diep op de naar  rechts sprintende  Yuri Nooteboom die met een strakke voorzet de gretig inglijdende Wuister zijn tweede zag maken (0-2). Hierna bleven de beste kansen voor de Schiedammers komen. Nooteboom legde terug op Klepke wiens schot gekeerd werd door de keeper en uit  een corner van dezelfde Klepke kopte De Vries van dichtbij naast. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong toch uitgebreid. De Vries speelde diep op Nooteboom die binnen de zestien werd neergehaald. Hooftman benutte de strafschop. (1-3). De Kethellappers  gingen door en na een bal van de ingevallen Jowensly Martha sprintte spits Wuister weg van zijn tegenstander en rondde met links af (1-4). Een hattrick voor de jonge speler.

In de laatste tien minuten waren er nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. De beste was voor Klepke. Na een pass van de ingevallen Mike van Buren slalomde de aanvallende middenvelder langs drie man en had een treffer moeten maken maar wederom was de keeper een sta in de weg. Trainer Peter van Buren: ” De 1e helft was zeer slecht. In de rust ben ik dan ook boos geworden. Na rust werden de afspraken wel nagekomen en win je verdiend.”

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl