Reuzendoder Excelsior’20 verslaat koploper DVO’32

Excelsior’20 toont zo langzamerhand dat het een aanwinst is voor de 3e klasse. Het duel tussen de Schiedammers en koploper DVO’32 boeide van begin tot eind en kende een trechte 3-2 uitslag in het voordeel van Excelsior’20.
Het grasveld op Thurlede, toch al niet van de geweldige, was afgekeurd waardoor verhuisd werd naar het kunstgrasveld op het voormalige Asvion-terrein. Een kleine wandel voor spelers en aanhangers, maar dat was het zeker waard. Beide ploegen waren aanvallend ingesteld en dat zou de nodige treffers opleveren.

Masud Hooi opende de score al heel gauw. De Vlaardingers kwamen langszij en 1-1 leek de ruststand. Lorenzo Pierau, in tegenstelling tot vorige week op tijd en wakker, zag nog even kans om de 2-1 op het bord te brengen. Al gauw in deel twee was Lrenzo Pierau weer trefzeker, 3-1. Het hoge druk zetten van de thuisploeg kwam niet meer van pas, de koploper ging naarstig op zoek naar de aansluiting. 10 minuten voor tijd scoorde Gert Jan van der Veen op fraaie wijze de 3-2.
De ploeg van Raymond de Romph drong nog flink maar konden de nederlaag niet meer voorkomen.Scheidsrechter Gideon Vergeer floot prima en gaf na afloop aan te hebben genoten van de semi-derby. Zijn begeleider en vader beaamde volmondig de woorden van de ‘ scheids’ . Ook Jaco Verhoev, de trainer van Excelsior;20, had zijn ploeg zien ‘shinen’: “Tonen we inzet en knokken we voor elke meter, dan kunnen we van elke tegenstander winnen. Doen we dit niet dan verliezen we elke wedstrijd. Vandaag was vooral de 1e helft van grote klasse.”
Door: Ton de Leede
Foto: Ruben Zegers

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl