Zwaluwen overtuigend langs Spijkenisse (+Video)

Tot nu toe leverde de helft van de wedstrijden maar 1 punt op. Maar vandaag waren de 3 punten broodnodig. Verlies zou het gat naar tegenstander Spijkenisse op 8 punten brengen, bij winst zou het op nog maar 2 punten komen.

Zwaluwen liet vanaf minuut 1 zien voor de winst te gaan. Pjotr Jongste en Gerson Pisas konden binnen 5 minuten al de score openen maar lieten dat na. De derde keer was scheepsrecht. Bijna identiek als zijn eerste kans zocht Pjotr vanuit de draai het doel. Ging de eerste poging via een been uit Spijkenisse net naast, nu werd onberispelijk binnen geschoten.

Spijkenisse probeerde met hoge ballen en vroege voorzetten tot kansen te komen. Dat lukte 1 keer. Eric Fortes kopte de bal verkeerd weg en deze werd randje 16m vol op de pantoffel genomen. Boy de Jong kon de bal niet goed verwerken en de rebound werd binnen gewerkt. Dit werd vanuit buitenspelpositie gedaan dus werd de 1-1 afgekeurd. Het was het enige wapenfeit van de bezoekers over de hele wedstrijd. Er werd uitstekend verdedigd en Boy was heerste in de lucht. Voor rust werd Zwaluwen nog 2 keer gevaarlijk. Gerson pisas glipte langs zijn tegenstander maar kon Eric net niet bereiken. Etson Galong werd goed diep gestuurd maar de uitkomende keeper was net wat eerder bij de bal.

Na rust een tactisch schouwspel. Spijkenisse veranderde veelvoudig van formatie maar veel haalde dat niet uit. Ook niet toen er met 5 aanvallers werd aangetreden want Zwaluwen reageerde door daar 5 verdedigers tegenover te zetten. Pas aan het einde van de wedstrijd weer wat kansen. Deze waren allen voor Zwaluwen waarbij Gerson helemaal vrij voor het doel Zwaluwen toch echt op 2-0 had moeten zetten. Dat gebeurde vlak voor tijd alsnog. De ingevallen Manasse Labid schoot een vrije trap schitterend over de muur. De bevrijdende 2-0 en dat was ook de eindstand.

De winst werd binnen gehaald met goed voetbal in de eerste helft en op vechtlust in de tweede helft.

Met de overwinning klimt Zwaluwen naar plek 12. Volgende week reist men af naar Smitshoek. De knappe nummer 2 van de ranglijst.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl