Rijnberg en Van Collenburg klaar voor de hockeyderby

Vlaardingen – Komende zondag staat er in de eerste klasse van het herenhockey een heuze Waterwegderby op het programma. Het Vlaardingse Pollux dat momenteel met drie punten de laatste plaats bezet ontvangt in de Broekpolder de Schiedammers van HC Schiedam, dat met negen punten meer momenteel de tweede plaats in handen heeft. Waterwegsport.nl kijkt vooruit naar het Vlaardings/Schiedams onderonsje:

“Dit zijn wedstrijden op zich”  kijkt Pollux-coach Thijs Rijnberg vooruit. ,,Met deze derby maakt het de competitie toch leuker, vind ik. Het brengt altijd iets extras met zich mee en zal er veel publiek zijn.  Maar we gaan deze wedstrijden net zoals alle andere wedstrijden aanvliegen. Wij kunnen op dit moment ieder punt gebruiken en ook zondag zijn de drie punten voor ons van groot belang. We gaan dus wel aanvallend proberen te hockeyen en vol voor de winst al brengt dat wel risico’s met zich mee. We laten ons, zeker in deze thuiswedstrijd, het kaas niet van ons brood af eten. Wat het helemaal speciaal maakt is dat de broers Mansoer (Anton bij Pollux en Adil en Willem voor het eerst tegen elkaar zullen uitkomen.

Coach van HC Schiedam, Bart-Jan van Collenburg geeft aan dat de wedstrijd wel leeft, maar niet extreem. ,,Er zal veel publiek zijn, maar dit is voor ons toch één van de 22 wedstrijden die we moeten spelen. We kijken we wel  naar uit, maar de mensen op de club zijn er meer mee bezig dan wij als team, aldus de oefenmeester.

De belangen zijn bij beide teams, gezien de stand op de ranglijst, dan ook erg groot:
“Wij zitten in een iets andere fase zit dan HC Schiedam”, stelt Rijnberg  ,,HC Schiedam zit momenteel in een flow en doen het erg goed. Wij zijn op dit moment echt bezig zijn om te overleven. We zijn helemaal opnieuw begonnen en hebben een jong team met drie ervaren spelers. We zitten in een opbouwfase waar we tot aan de winterstop de basis willen leggen en daarna serieus punten willen pakken”.

Van Collenburg: ,,Ik had er alleen maar van kunnen dromen dat we er zo goed voor staan. We hebben van echt goede tegenstanders weten te winnen en maar één keer onder ons niveau gespeeld”.kijkt hij terug ,,Zondag moeten we wederom dit niveau halen om tot een goed resultaat te komen. Het wordt een mooi hockeyspektakel. Het gaat wel druk worden met een geweldige entourage, dat maakt deze wedstrijd wel speciaal. Als we de juiste focus en energie weten te leggen, dan ben ik ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen halen !”

De derby aan de Kooikersweg in Vlaardingen zal zondag starten op 14.45 uur. Toegang uiteraard gratis.

Foto: Mischa keemink
Bekijk hier al onze hockeyfoto’s in onze beeldbank !

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com