Rijsdijk keert met Jong Sparta terug bij Excelsior Maassluis

Maassluis – Tweede divisionist Excelsior M gaat aanstaande zaterdag opnieuw op jacht naar de eerste thuiszege van het seizoen. De Tricolores doen dat tegen een trainer die heel goed weet hoe het is om een thuiswedstrijd met Excelsior M te winnen, namelijk Jeroen Rijsdijk. De succesvolle voormalig trainer heeft inmiddels de leiding over Jong Sparta Rotterdam, de tegenstander van aanstaande zaterdag.

Ondanks de jaarlijkse (en inmiddels veertigste) Furieade speelt Excelsior M dus thuis. Het zal bij menig Maassluise voetballiefhebber tot huiselijke discussies leiden. Een zaterdagmiddag slenteren over de immer gezellige braderieën? Of toch weer ‘gewoon’ langs de lijn staan op Sportpark Dijkpolder?

Het is te hopen dat de twijfelaars de wedstrijd van afgelopen zaterdag niet als referentiekader nemen. Want dan kan het best wel eens zijn dat de keuze valt op de rommelmarkt, kermis of een eerste bezoek aan de oliebollenkraam.

Gelukkig weten de meeste supporters dat de saaie 0-0 tegen TEC een incident was. De optimisten zullen zelfs beamen dat Excelsior M eindelijk weer de ‘nul’ hield en dus eigenlijk best een goede wedstrijd speelde. Een resultaat om op door te gaan. Nu er weer wat meer zekerheid van Excelsior M af straalt, zal de amusementswaarde vanzelf weer stijgen.

Te beginnen dus tegen Jong Sparta Rotterdam. De beloften van de oudste Eredivisieclub van Nederland vinden we terug op de twaalfde plaats. Met evenveel punten is het (iets) beter doelsaldo van de jonge Rotterdammers de reden dat zij een plekje hoger staan dan Excelsior M. De ploegen lijken aan elkaar gewaagd en zullen beiden graag willen winnen om van de onderste plaatsen weg te blijven.

Er staat dus genoeg op het spel om zaterdag toch te kiezen voor Excelsior M en de ploeg te steunen in hun jacht op drie punten. Want al mag het wat minder gaan dan vorig seizoen, de wedstrijd gaat wel ergens om. Kon Excelsior M vorig jaar een groot deel van het seizoen ‘freewheelend’ uitspelen, nu zijn de punten voorlopig nog keihard nodig. U mag dan ook een strijd op het scherpst van de snede verwachten, hopelijk eindigend in drie punten.

De aftrap is weer ouderwets om 14.30 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Van den Elzen. Tot zaterdag!

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl