Robert Mühren schenkt Sparta overwinning

Met het degradatiespook op de hielen trapte Sparta Rotterdam af tegen het al knap veilige VVV. In inmiddels een beproefde opstelling probeerde de formatie van Dick Advocaat de broodnodige drie punten te pakken na twee verliespartijen. Dat VVV hierbij een taaie tegenstander is die vanuit een sterke organisatie reeds meerdere malen wist te verrassen maakte de opgave er op voorhand niet makkelijker op.

Door: Menno Vinke

Sparta had duidelijk geleerd van de afgelopen wedstrijd en liet onder toeziend oog van de altijd druk coachende Advocaat zien dat men er vol voor ging. Met een furieus begin werd na een snelle voorzet van Frederik Holst reeds het eerste gevaar gesticht om in het vervolg in de 2e minuut al tweemaal het aluminium te treffen via Muhren en Fischer.
De fysieke lengte en kracht waren een duidelijk wapen in combinatie met een compact spelend Sparta. Na een mooie aanval over diverse schijven vond Holst in de 20e minuut de vrijstaande Ahanach die hem beheerst binnen schoot en Sparta aan de op dat moment verdiende voorsprong hielp. Dit betekende overigens niet dat Sparta het wat rustiger aan kon doen want in de daarop volgende aanval werd ook aan Sparta’s zijde het aluminium door VVV aanvoerder Post getest.
Na een gelijkopgaande strijd luidde een verkeerde terugspeelbal op het middenveld van Verhaar de penalty (40e minuut) voor VVV in. Echter werd deze door een katachtige reflex van Huth uit het doel gebokst. Hiervoor kon Sparta de Duitser bedanken maar niet veel later lag de bal, mede door zwak optreden van dezelfde doelman, er alsnog via de ‘penaltymisser’ Clint Leemans in en kon men weer met een gelijke stand de kleedkamer opzoeken.
Na rust waren de rollen omgedraaid  en startte VVV furieus en schoot Castelen een niet te missen kans alsnog tegen een teruglopende verdediger. Niet veel later werd een vrije trap door specialist Post alsnog verzilverd. Een door het midden geschoten vrije trap was de zwak keepende Huth wederom te machtig.
Sparta probeerde de rug te rechten en werd nog wel gevaarlijk met een kopbal op de paal van Vriends maar verder kwam het eigenlijk niet. Sparta liet zien dat men deze klap mentaal maar moeilijk te boven kwam en de angst sloop in de ploeg.
Met als gevolg een weinig attractieve tweede helft. Ook het inbrengen van aanvaller Fred Friday voor middenvelder van Moorsel resulteerde in eerste instantie niet in bijzondere kansen. Lange ballen en opportunistisch spel voerde de boventoon waarin VVV relatief makkelijk overeind bleef. Vrijwel geheel onverwachts viel echter in de 82e minuut alsnog de gelijkmaker door toedoen van Robert Muhren wat zorgde voor een ommekeer. Sparta bleef, mede door de stand gedwongen, aandringen op de winnende treffer en werd dit keer wel beloond toen Kramer een bal met het hoofd panklaar neerlegde voor de vrijstaande Muhren waarmee die zich in de slotseconde kon kronen tot matchwinner en Sparta aan de broodnodige punten hielp.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl