Rotterdamse boksscholen bij elkaar voor een veilig sportklimaat

Zondag 11 november vond bij boksvereniging Schildkamp in Hoogvliet de eerste cursusdag plaats van de cursus BoxFit Instructeur. Een tweedaagse cursus waar het aanbieden, aanleren en verbeteren van de bokstechniek centraal staat. Dit initiatief is van de grond gekomen door een samenwerking tussen Sharita van der Hulst, Combinatie Functionaris boksen bij Rotterdam Sportsupport en Rene Braad, voorzitter commissie opleidingen van de Nederlandse Boksbond.

Deze reeds bestaande cursus is aangeboden aan de boksscholen van Rotterdam. Van de boksscholen RBV Crooswijk, HUK TTI, RBV van ’t Hof en boksvereniging Schildkamp waren vertegenwoordigers aanwezig die actief zijn als recreatieve sporter, wedstrijdbokser en/of instructeur voor jeugd en volwassenen.

Naast de boks-inhoudelijk informatie loopt het behouden en versterken van een Veilig Sport Klimaat op de boksvereniging als rode draad door de cursus. Om dit onderwerp nog meer onder de aandacht te brengen, zijn naast de actieve deelnemers ook verenigingseigenaren en bestuurders uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. Deze werd verzorgd door Gert-Jan Lammens, directeur Rotterdam Sportsupport en Peter van Veen, vice-voorzitter van de Nederlandse Boksbond. Enkele thema’s binnen een Veilig Sportklimaat zijn: het aanvragen van Verklaring Omtrent Gedrag, het hebben van een vertrouwenspersoon binnen de vereniging en het opstellen van omgangsregels/verenigingsregels.

Het hebben van een Veilig Sportklimaat op de vereniging is veel in het nieuws en staat hoog op de agenda bij sportverenigingen. Boksen is een sport waarbij dit thema van groot belang is. Dat de verenigingseigenaren dit ook vinden was terug te zien in de aanwezigheid. Het is de eerste keer dat de cursus voor Rotterdamse boksverenigingen werd georganiseerd, ze met elkaar aan tafel zaten om over dit onderwerp te praten en er gericht mee aan de slag gaan.

Bron + foto: Rotterdam Sportsupport


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl