Ruime oefenzege HVC’10 op Lyra

Tegen het team van de vorige trainer Pim van der Hoorn (foto) toonde HVC’10 aan, dat het een maatje te groot was voor Lyra. Na een ruststand van 4-0 werd het uiteindelijk 5-0 op sportpark de Rondgang in Hoek van Holland.

In de eerste helft trad nog een vrij voorspelbaar elftal aan, dat vooral met snelheid over de vleugels kansen creëerde. Op het middenveld leefden Reurink, Voskamp en Bouwhuis zich lekker uit. Het leverde Wesley Schouten twee strafschoppen op, omdat hij twee keer neergehaald werd. Beide malen (in de 20e en 40e minuut) liet Jorno Reurink keeper Ritchie de Vreede vissen. Maar de twee mooiste doelpunten werden gemaakt door de jeugdige Mitchell Bouwhuis (25e en 44 e minuut). De laatste kwam voort uit een fraai genomen vrije trap. Achter hield doelman Poortman zijn doel vakkundig schoon.

Verjonging

In de rust wisselde Henk de Zeeuw zeven spelers, wat een aanzienlijke verjonging tot gevolg had. Die hadden het even lastig tegen het zich ineens verzettende Lyra. Invaller keeper Madern maakte in die fase echter twee kansrijke kopballen onschadelijk. Daarna wonnen de snelle Hoekse buitenspelers het keer op keer van hun Lierse tegenstanders. Uit één zo’n snelle aanval via en dito voorzet van de 17-jarige Dave Kram knalde Jeroen Rensen de 5-0 eindstand binnen. De overige kansen werden onschadelijk gemaakt door Ritchie de Vreede. Het was de tweede overwinning van HVC’10 in de voorbereiding. Veel waarde mag er niet aan gehecht worden, want Lyra bleek simpel een maatje te klein voor de Hoekse tweedeklasser.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl