Schiedammer Joshua Zirkzee heeft zich tijdens zijn basisdebuut bij Bayern München direct laten gelden bij de Duitse club. De centrumspits maakte in het duel tegen het 1899 Hoffenheim van trainer en oud-Feyenoorder Alfred Schreuder de 3-0 op aangeven van Serge Gnabry. Zirkzee en zijn ploeggenoten wonnen het duel met 6-0.

Zirkzee had zijn basisplaats te danken aan blessureleed bij Robert Lewandowski, die in het Champions League-duel met Chelsea (3-0) een kniekwetsuur opliep. De voormalig Spartaan’20 en Feyenoord-jeugdspeler beloonde het vertrouwen van coach Hans-Dieter Flick door na een kwartier uit een voorzet van Serge Gnabry eenvoudig weg te draaien en de bal langs doelman Olivier Baumann te schuiven.

Het duel tussen Hoffenheim en Bayern werd na 78 minuten gestaakt wegens aanhoudende spreekkoren aan het adres van Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. In het restant van de wedstrijd speelden de spelers van Hoffenheim en Bayern München de bal naar elkaar over uit protest tegen de spreekkoren.

Tijdens zijn Bundesliga-debuut voor Bayern München scoorde Zirkzee ook al. In het met 3-1 gewonnen duel met Freiburg zette de achttienjarige aanvaller in blessuretijd de 2-1 op het bord. Het weekend daarna brak Zirkzee als invaller de ban door de 1-0 tegen Wolfsburg te produceren.

Bron: Rijnmond.nl


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl