HVC’10 boekt oefenwinst op Charlois (za)

HVH – De oefenpartij van HVC’10 tegen Charlois SV werd op het kunstgrasveld afgewerkt. De meerderheid van het technische Hoekse team vindt dat trouwens wel prettig. En dat lieten ze meteen zien in het eerste kwartier van de aantrekkelijke partij voetbal van de middenmoter van klas 2C tegen de runner up in 2D.

Door: Cees van der Pol

Het weer verslechterde in de tweede helft, maar het spel bleef alleszins acceptabel. Charlois SV bood wel wat beter tegenstand, kwam via de counter ook tot kansen en de grote spits Jair Balrak werd beter gevonden. Hij scoorde na een uur met een slap schot waarop Vincent Madern zich verkeek.

Daarna kwam HVC’10 weer toe aan een reeks kansen. In de 65e minuut scoorde Dylan Boogaard (voor het eerst weer in de basis na een langdurige blessure) na een doorgekopte corner. En kort daarop maakte Badr Ben Mohammed de 5-2 na een fraaie combinatie met Kyrill Slutskyy. Hij maakte ook nog de 6-2 maar die werd onterecht afgekeurd, omdat hij duidelijk achter de bal bleef toen hij een voorzet van Kram intikte.

Voorin bleef HVC’10 druk zetten, maar na een misverstand op het middenveld maakte Kay van den Bos een eigen doelpunt. Vlak voor tijd scoorde Celsius Grant na een defensiefout opnieuw waardoor de stand ineens 5-4 werd. Dat was wat geflatteerd, maar in de allerlaatste minuut had het evengoed 5-5 kunnen worden als de bal niet op de lat boven Madern was gekomen. Daartegenover stond dat aanvoerder Michael van den Bos alleen voor de Rotterdamse keeper een riante mogelijkheid verprutste. Maar al met al was het een nuttige oefenwedstrijd voor Piet Boon, die de komende vier weken een zwaar programma te verstouwen krijgt. He3t scoren is geen probleem, het voorkomen van doelpunten blijft moeilijk.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl