Schiedammer Ricardo Clarijs interim-bondscoach oranje handbaldames

Schiedammer Ricardo Clarijs zal als interim-bondscoach de Nederlandse handbalvrouwen begeleiden tijdens de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2022. De oefenmeester vult daarmee het gat op van de onlangs vertrokken Monique Tijsterman die aanvankelijk bondscoachEmmanuel Mayonnade opvolgde.

Op donderdag 3 maart spelen Handbaldames om 18:30 uur de uitwedstrijd in het Duitse Krefeld. Twee dagen later, op zaterdag 5 maart treffen de buurlanden elkaar opnieuw. In Rotterdam klinkt het beginsignaal om 16:00 uur. Rinka Duijndam is vanwege burn-out klachten voorlopig niet beschikbaar voor het Nederlands team. De klachten waren tijdens het WK de reden voor haar vroegtijdige terugkeer naar Nederland.

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022. De speelsteden zijn Celje, Podgorica, Skopje en Ljubljana.

Tussenstand EK-kwalificatiepoule:

  1. Nederland 4 punten
  2. Duitsland 3 punten
  3. Wit-Rusland 1 punt
  4. Griekenland 0 punten

Bron: NHV.nl
Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl