Schouten maakt indruk in Italië: ‘Verdiepen zich meer in tactiek’

Jerdy Schouten (foto) behoort vaak tot de uitblinkers bij het in de Italiaanse A-serie uitkomende Bologna. Schouten probeert zich ook in de kijker te spelen. Niet dat hij direct denkt aan Oranje, maar ook hij weet, dat spelers als Hans Hateboer en Marten de Roon van Atalanta Bergamo het Oranje-shirt al hebben gedragen.

In Voetbal International zegt Jerdy Schouten zelf over een Oranje-droom: ,,Ik ga het niet van mezelf zeggen, maar het kan wel. In voetbal is niets onmogelijk. En als de bondscoach op een dag denkt dat ik er eventueel klaar voor ben, dan zal ik blij zijn. En zo niet, dan probeer ik me gewoon zo goed mogelijk verder te ontwikkelen om het uiterste uit mijn voetbalcarrière te halen.”

Blessure

Jerdy Schouten viel al op in zijn periode bij ADO Den Haag, waar hij voornamelijk in Jong ADO speelde. Een lang slepende blessure zat hem wel dwars. Net toen hij regelmatig aan het eerst leek te gaan ruiken, kwam zijn vertrek naar Telstar. Daar viel hij dermate op, dat al snel Excelsior hem naar Rotterdam haalde. Vervolgens was er het contract bij Bologna. ,,De aandacht voor spelers zoals Marten de Roon en ik is in Italië wel groter en dat komt gewoon doordat mensen, dus ook de supporters, zich hier meer in tactiek verdiepen en dus weten hoe belangrijk onze positie op het veld is. Ze kijken op een andere manier naar voetbal.”

Vervolgstap

Schouten heeft het in ieder geval naar zijn zin en voelt zich thuis in Italië. ,,Ik ben hier op mijn plek, omdat ik voel dat ik per maand een betere speler word. Mijn doel is nu nog belangrijker te worden voor Bologna. Dan kunnen we in de toekomst een vervolgstap maken”, kijkt jij al vooruit.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl