Siemans verruilt Jong Sparta voor Scheveningen

Scheveningen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met middenvelder Samu Siemens. Hij maakte het afgelopen seizoen deel uit van de selectie van competitiegenoot Jong Sparta.

De 19-jarige middenvelder – voluit Samuel Siemens-Brega – groeide op in Nederland en beschikt tevens over Canadese en Italiaanse roots. Hij begon met voetballen bij Graaf Willen II/VAC uit Den Haag, maar werd al snel opgepikt door Sparta Rotterdam. Daar doorliep hij alle jeugdselecties en werd vanuit Onder19 vervroegd overgeheveld naar de selectie van het in de Tweede Divisie uitkomende Jong Sparta van trainer Jeroen Rijsdijk. Daar maakte hij ook zijn debuut, maar een echte doorbraak bleef mede vanwege flinke concurrentie vooralsnog uit.

Studie
De middenvelder studeert rechten in Leiden, maar woont in Den Haag en zocht voor komend seizoen dus naar een club in één van die regio’s. Spelen op hoog niveau goed kunnen combineren met de studie en speelminuten in het eerste elftal of anders de beloftenploeg was daarbij het doel, om zo naast de sportieve ambitie ook wekelijks spelplezier te hebben. Na zorgvuldige afwegingen en in de laatste weken enkele proeftrainingen bij een drietal tweede en derde divisionisten viel zijn keuze deze week definitief op Scheveningen.

Strijd
Scheveningen krijgt er met zijn komst een jonge, talentvolle speler met een goede achtergrond bij. Hij kan uit de voeten op het middenveld in zowel de meest controlerende als een wat meer dynamische rol en beschikt naast de benodigde voetballende bagage ook over een gezonde dosis strijd en winnaarsmentaliteit.

Door: Haaglandenvoetbal
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl