Skogen (Feyenoord) op huurbasis naar Excelsior

Excelsior Rotterdam huurt Sondre Skogen tot het einde van dit seizoen van stadgenoot Feyenoord. De 20-jarige Noorse verdediger speelde voor Feyenoord onder 21, maar kwam door de coronamaatregelen helaas nog weinig in actie. Bij Excelsior hoopt de robuuste verdediger meer speelminuten te kunnen maken.

Sondre Skogen zag zijn nieuwe ploeg vanmiddag in actie tegen FC Den Bosch. ,,Ik heb goede dingen gehoord over Excelsior en mijn eerste indruk over de faciliteiten en zo is positief’’, zegt hij. De jonge Noor omschrijft zichzelf als een tweebenige centrale verdediger, die goed is in de duels en aan de bal. ,,Ik heb vooral veel zin om wedstrijden te spelen en kijk er daarom naar uit om bij Excelsior te beginnen.’’

Vertrouwen

Skogen kwam in september naar Rotterdam om bij Feyenoord onder 21 aan te sluiten. ,,Helaas heb ik niet veel wedstrijden kunnen spelen, omdat de competitie vanwege corona werd stilgelegd. Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar er spreekt vertrouwen uit het feit dat zij de huurperiode met een half jaar hebben verlengd. Ik ben ook blij dat ik nu de kans krijg bij Excelsior. Hopelijk kan ik hier alsnog mijn wedstrijden gaan spelen.’’

Rotterdam

Hij heeft het naar zijn zin in Rotterdam, al is het een lastige tijd om de stad echt te leren kennen: ,,Door covid is er niet veel te doen en dat is jammer. Ook is dit een moeilijke tijd om vrienden en familie te laten overkomen. Maar ik ben hier naartoe gekomen om mezelf te laten zien en ik hoop dat ik dat de komende tijd bij Excelsior kan doen.’’

Talentvol

,,Na het vertrek van Tobias Kleijweg naar Excelsior Maassluis waren we op zoek naar een extra centrale verdediger’’, zegt directeur Ferry de Haan. ,,Sondre Skogen is een talentvolle rechtsbenige verdediger, groot en sterk. Hij was voor hij naar Nederland kwam niet voor niets aanvoerder van het tweede team van Rosenborg BK.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl