Slordig HVC’10 ziet Schipluiden langszij komen

HVH – De ene week is de andere niet. Vorige week werd SV Honselersdijk (1e klas) vrij gemakkelijk aan de kant verslagen (3-0) Trainer Piet Boon was toen erg blij met de  ‘nul.’ achter. Nu was hij die al na één minuut kwijt, toen sv Schipluiden (3e klasser)  na een reeks defensieve Hoekse slordigheden  al meteen de 0-1 achter Tom van der Spek schoof. De gasten  waren  de eerste tien minuten zelfs beter dan de thuisclub.  In die tiende minuut  tikte aanvoerder Michael van den Bos echter de bal na een knappe voorzet van zijn broer Kay langs Schipluiden doelman Erwin van der Windt. (1-1) Hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de zeekanters. Tot aan de rust lieten Reurink, Slutsky, Badr Mohammed en Bouwhuis weer heel wat creatieve dingen zien, maar aan de andere kant blonk HVC’10 uit in slordige afwerkpogingen. Het moet gezegd dat de jonge Schipluiden-goalie Van der Windt ook zijn mannetje stond.

Nadeel aan Hoekse kant was dat Michael van den Bos zich al bij de eerste drinkpauze moest laten vervangen  en niet meer terugkeerde. De verder prima leidende Wim Roozenboom uit Vlaardingen vestigde nog even de aandacht door een gastspeler naar de kant te sturen, toen die weigerde bij hem te komen na een forse overtreding. Niet verstandig als je weet dat de scheids Roozenboom heet. Na rust mocht die  nummer 10 overigens gewoon weer meedoen. Hij had zijn lesje goed geleerd.
Was HVC’10 in het begin van de eerste helft niet wakker, SV Schipluiden kwam volgens hun sympathieke coach Benjamin van der Zwam ‘”wel heel slecht uit de kleedkamer.”  Binnen no time maakte de aanvallende middenvelder Mitchell Bouwhuis  twee doelpunten. De eerste na voortreffelijk pass van de opgestoomde Glenn Boon, de tweede gewoon uit het niets, zoals Bouwhuis dat nu eenmaal kan en vaak doet. Op beide schoten was Erwin van der Windt kansloos. Als Jorno Reurink kort daarna 4-1 gemaakt had, had een grote zege in het verschiet gelegen. Maar als je dat niet doet en vervolgens het tempo enorm aanpast aan dat van SV Schipluiden , ga je ‘tegen jezelf spelen.”  Bij HVC’10 sloeg  de arrogantie toe (“Al is dat misschien niet het goede woord”, zei Boon na afloop). Nou dat was het wel, want binnen zes minuten kwam de geel-blauwe brigade langszij. Eerst strafte Chris van Beurden een groot gat in de defensie na een steekpass af met een intikker. Hij mocht een paar minuten later weer de trekker overhalen na een overigens  licht gegeven strafschop.
Die 3-3- stand leek een kwartier daarvóór gewoon niet mogelijk, maar HVC’10 verviel zoals vaak in zijn oude fout, een wedstrijd niet te kunnen  afmaken. “Lekker voetballen” is pas leuk als je  doelpunten gewoon wel maakt.

Zo kon HVC’10 met teleurstelling en SV Schipluiden met opgeheven hoofd naar de kleedkamer lopen. Piet Boon: “Een heel slecht laatste half uur. Wat een balverlies en wat een open huis achterin. Dan raakt iedereen geïrriteerd en dan loop je ook nog blessures op. Het gebeurt door je eigen instelling en dat moet er echt uit.”  Maar veel tijd heeft Boon  niet, hij heeft immers  zijn laatste oefenwedstrijd al gespeeld. Volgende week wacht al de eerste bekerwedstrijd tegen DCV uit Krimpen a/d IJssel. Nog een week puzzelen op de juiste samenstelling van zijn ploeg.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl