Marco van Basten was afgelopen maandag enthousiast over de manier van opbouwen van Feyenoord. Het systeem van Feyenoord kan de oud-voetballer wel bekoren. Slot kreeg in Vandaag Inside de vraag of hij de berichten mee had gekregen.

”Het is niet dat ik op zondag en maandagavond klaar zit om ze allemaal langs te gaan, maar uiteraard hoor je wel eens flarden of het staat een dag later op websites die ik wel volg. Of er zijn collega’s of andere mensen die wel eens wat dingetjes vertellen”, vertelt Slot. Hoe gaat Slot om met kritiek? ”Als het inhoudelijk is van iemand die er dagelijks bij is, en waarvan ik inschat dat die veel kennis en kunde heeft, dan doe je daar wat mee. Als dat niet het geval is en je kan niet weten waarom je bepaalde keuzes maakt, dan heb ik nog steeds liever dat mensen enthousiaster zijn over hetgeen wat je doet. Maar dat is een utopie als je bij een topclub werkt.”

Slot is het met Van Basten eens dat de opbouw van zijn ploeg een groot pluspunt is. ”Ja, het zou gek zijn als ik dat zou ontkennen. Vooral omdat ik bijna op elke persconferentie aangeef dat dat onze grootste kracht is. Als Marco dat ook zo ziet, dan kan ik het alleen maar met hem eens zijn, omdat ik dat ook zelf heel vaak aangeef. Dat is ook onze kracht zonder dat het voor ons een valkuil moet worden. Dat is het ook nooit geweest, maar je weet als je tegen AS Roma opbouwend wil spelen, dat je ook moet beseffen dat zij heel fanatiek en agressief druk gaan zetten. Dan zul je heel goed daarin moeten zijn.”

DoorFR010.nl