Sneijder zwaait af met overwinning tegen Peru

AMSTERDAM – Het Nederlands elftal heeft met een zeer matige eerste helft en een aardige tweede helft Peru weten te verslaan in een wedstrijd die vooral draaide om het afscheid van ’s lands recordinternational Wesley Sneijder: 2-1.

In de Johan Cruijff Arena droeg Sneijder de aanvoerdersband in zijn 134 en tevens laatste duel voor Oranje. De geboren Utrechter, die 31 maal tot scoren kwam in het nationale tricot, zag dat Oranje in de eerste helft zeer slordig speelde. Peru kreeg aan het begin van het duel al een aantal doelkansen en wist uiteindelijk vanuit een corner de openingstreffer te maken. Het Nederlands elftal stelde daar in het eerste bedrijf bijzonder weinig tegenover.

In de tweede helft, waarin oud-Spartaan en oud-Feyenoorder Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum in de kleedkamer achterbleven, begon Oranje een stuk beter te voetballen. Er werden een stuk meer kansen gecreëerd en met name Vormer was een aantal maal dicht bij een openingstreffer. De speler van Club Brugge faalde echter in de afronding en zorgde er daarmee onder andere voor dat Wesley Sneijder geen assist op zijn naam kreeg in zijn afzwaaiwedstrijd. Deze assist kwam echter wel op naam van Frenkie de Jong. De debuterende middenvelder veroverde de bal knap en gaf vervolgens de assist op Memphis Depay, die prima afwerkte. Ook het tweede doelpunt, na ruim tachtig minuten, kwam op naam van de spits, die na een prima actie zelf het eindstation werd van een afgezwaaid schot van Quincy Promes.

Het Nederlands elftal voetbalde het duel vervolgens simpel uit, waardoor Wesley Sneijder uiteindelijk onder luid applaus afscheid kon nemen met een overwinning. De aanvoerder zal er zondag dus niet meer bij zijn, wanneer Oranje uitkomt tegen wereldkampioen Frankrijk in de Nations League.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl