Softbalsters Schiedam delen de punten

Softbal – Het softbalteam van SV&HV Schiedam heeft maandagavond tegen Saints de punten gedeeld. Na 7 innings eindigde de spannende wedstrijd in 2-2.

Dat er van beide kanten zo weinig werd gescoord, lag enerzijds aan de goed gooiende pitchers van beide teams, en anderzijds aan de nagenoeg foutloos spelende verdedigingen.

Aanvallend was SV&HV Schiedam sterker. De slagploeg van coach Will Oosterveer produceerde 13 honkslagen. Deze honkslagen vielen echter te verspreid om de score hoger op te laten lopen. Saints kwam tot 8 honkslagen op de van een blessure teruggekomen pitcher Marjon Kucharek.

SV&HV Schiedam kwam in de 1e inning op een 1-0 voorsprong. Mireille van den Oord, op het honk gekomen door een hit, werd door Brigitte Zagwijn een honk verder gebracht. Vervolgens kon Mireille van den Oord scoren door honkslagen van Daphne Möring en Irene Korpel.

In de 4e inning kwam Saints op voorsprong door 2x te scoren. Maar in de gelijkmakende slagbeurt scoorde Brigitte Zagwijn 2-2. Er was zelfs kans op 3-2, echterMerel Cramer sneuvelde na honkslagen van Monique Zagwijn en Moniek Maltha op de thuisplaat.

SV&HV Schiedam kon in de laatste 7e inning de wedstrijd alsnog beslissen, maar met drie honken bezet viel de beslissende klap net niet.

“Jammer dat we de winst net niet binnen konden halen. Deze meiden hadden het verdiend. Maar het is geweldig dat we het Saints zo moeilijk hebben kunnen maken. Onlangs won Saints nog van het sterke Zwijndrecht. Wat dat betreft doen we dus nog maar weinig onder voor deze teams”, aldus coach Will Oosterveer.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com