Softbalsters Schiedam pakken punt

 

Softbal – Het softbalteam van SV&HV Schiedam heeft vrijdagavond een goede prestatie geleverd door een gelijk spel af te dwingen tegen het op de tweede plaats staande The Hawks. In de Dordrecht eindigde de wedstrijd in 1-1.

De op het eerste honk spelende Sandy Barto scoorde voor de Schiedammers in de vierde inning 0-1. Even later dacht The Hawks de gelijkmaker te kunnen scoren. Met het tweede honk bezet verdween de bal in het buitenveld. Door snel handelen van midveldster Chantal Möring werd de bal via Michella Harte perfect aangegooid, waardoor de Dordtse honkloopster sneuvelde op de thuisplaat.

In de vijfde inning moest de sterk spelende ploeg van coach Will Oosterveer alsnog een tegenpunt toestaan. Maar verder lieten de Schiedamse softbalsters het niet komen. Pitcher Maaike Jansen gooide een formidabele wedstrijd. Moegestreden werd zij in de vijfde inning vervangen door Sandy Barto, en ook zij hield de slagploeg van The Hawks heel goed tegen.

In de laatste slagbeurt leek The Hawks alsnog de volle buit binnen te gaan halen, maar een geweldige vangbal van linksveldster Melissa van Well maakte aan alle Dordtse illusies een einde.

“Ik ben echt supertrots op die meiden. Verdedigend stond het team vanavond als een huis. Het had een mooie afsluiter van het seizoen kunnen zijn. Maar we moeten nog de afgelaste wedstrijd tegen koploper Saints inhalen, waarschijnlijk pas op 6 oktober. Nog maar een keer knallen dan”, aldus de bevlogen Schiedamse softbalcoach Will Oosterveer.

Op de foto Schiedampitchers Sandy Barto (l) en Maaike Jansen (r).

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com