Solide zege softbalsters SV&HV Schiedam

Breda – Het was vandaag (zondag) even schrikken voor de Schiedamse softbalsters. Tegenstander Jeka begon aan slag gelijk met een double en een triple. Maar daarna ging de deur op slot, vooral door de Schiedamse pitcher Maaike Jansen.

Pas in de 3e inning trok SV&HV Schiedam de stand gelijk via een score van Kelly Krijnberg, binnen geslagen door Mireille van den Oord. Twee innings later kwamen Schiedammers aan slag eindelijk echt goed op dreef. Honkslagen van Cheyenne Buurman, Irene Korpel en Ellen Lok zorgden voor 3 punten.

Jeka gaf zich echter niet gelijk gewonnen en kwam terug tot 3-4. Maar in de 6e inning kwamen er maar liefst zes Schiedammers over de thuisplaat, mede door een triple van Irene Korpel en een inside-the-park-homerun van Ellen Lok.

De Schiedamse verdediging maakte geen enkele fout! Tel daar het geweldige pitchen van Maaike Jansen bij op (werpcijfers 9-1-6), dan was de winst meer dan verdiend.

Door de mooie zege op Jeka blijft SV&HV Schiedam in de race voor een eindklassering in de hogere regionen van de 2eKlasse D.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com