Sparta bekert verder na matig duel tegen FC Volendam

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft de tweede ronde van de KNVB beker weten te halen. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won op eigen veld met minimaal verschil van FC Volendam; 1-0.

De reservespelers mochten laten zien wat ze waard zijn voor Sparta Rotterdam. De gebroeders Duarte, Lars Veldwijk, Joel Pirroe, Khalid Karami, Dante Rigo en Ariel Harush kregen allemaal de mogelijkheid een vaste basisplaats af te dwingen. Geen van allen konden zij zich in het duel met FC Volendam echt onderscheiden. Henk Fraser zal dan hoogstwaarschijnlijk ook niet echt onder de indruk zijn geraakt van de verrichtingen van zijn reserverspelers.

Lars Veldwijk, vorig jaar nog aanvoerder maar nu steevast bankzitter, was misschien nog wel de opvallendste speler. Zijn dreiging zorgde er met name in de eerste helft voor dat de Rotterdammers meerdere mogelijkheden kregen om FC Volendam al vroeg van zich af te schudden, maar de aanvaller kon slechts een van de vele mogelijkheden benutten.

De Kasteelclub speelde niet best tegen de eerstedivisionist. Hoewel de Rotterdammers via onder andere Mohamed Rayhi, Joel Pirroe en later ook invallers Ragnar Ache en Halil Dervisoglu verschillende mogelijkheden kregen, ontbrak het aan scorend vermogen.

Er ontvouwde zich een matige wedstrijd. FC Volendam kreeg verschillende (grote) kansen om de vroeg opgelopen achterstand recht te trekken, maar verzuimde dat lange tijd. De ploeg van Wim Jonk speelde bij tijd en wijle verzorgd voetbal. Met name Francesco Antonucci, die door de club uit het vissersdorp wordt gehuurd van AS Monaco, was een serieuze plaag voor de Rotterdamse achterhoede.

Hij nam de club, waar Nederlands bekendste zanger Jan Smit de voorzitter is, steevast bij de hand en creëerde met enige regelmaat mogelijkheden. Het was aan doelman Ariel Harush te danken dat Sparta op de been bleef. De sluitpost, die afgelopen zondagmiddag tegen FC Utrecht een ietwat ongelukkige indruk maakte revancheerde zich goed. Regelmatig werd hij gedwongen handelend op te treden. Met katachtige reflexen hield hij de nul.

Daardoor zit Sparta morgenavond in de koker als er wordt geloot voor de volgende bekerronde.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl