Sparta eenvoudig langs FC Den Bosch


ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag eenvoudig weten te winnen van FC Den Bosch. Op Het Kasteel werd het 2-0 voor de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser. Beide doelpunten vielen voor rust.

De eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd was er na tien minuten voor Sparta. Het was Mohamed Rayhi die oog-in-oog met doelman Wouter van der Steen niet wist te scoren. Een minuut later was ook aanvoerder Lars Veldwijk dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot naast het doel. In de dertiende minuut was het wel raak. Royston Drenthe zette vanaf de linkerkant voor. De verdediger bereikte centrumspits Lars Veldwijk, die er beheerst 1-0 van maakte. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nu wist Janne Saksela vanaf rechts voor te zetten. Mohamed Rayhi stond goed opgesteld, en volleerde de bal beheerst achter doelman Van der Steen. In de 26e minuut kreeg aanvoerder Danny Verbeek van FC Den Bosch een reuze kans op de aansluitingstreffer. Roy Kortsmit redde echter simpel. In de 31e minuut werd het 3-0, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de beginfase van de tweede helft creeerden beide ploegen geen noemenswaardig grote kansen. Invaller Halil Dervisoglu schoot na zeventig minuten een afstandsschot recht op doelman Van der Steen. Stefano Beltrame was voor de bezoekers kansrijk, maar hij schoot zonder tegenstander in de buurt in het zijnet. Later was vleugelverdediger Royston Drenthe nog dichtbij voor Sparta. Ook zijn inzet belandde niet in het doel. Vlak voor tijd kreeg aanvaller Lars Veldwijk de grootste mogelijkheid van de tweede helft. Oog-in-oog met Wouter van der Steen mistte hij echter. Het slotakkoord was voor Halil Dervisoglu. Hij schoot de bal in blessuretijd hard in de korte hoek, maar Van der Steen bleek alert. Zo bleef het 2-0 op Het Kasteel.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl