SITTARD – Sparta Rotterdam heeft in de degradatiekraker tegen Fortuna Sittard een grote klap te verwerken gekregen. De Rotterdammers waren eigenlijk de gehele avond volstrekt kansloos en verloren volkomen terecht met 3-0 van de Limburgers. De degradatienood wordt daardoor steeds groter voor de ploeg van Henk Fraser.

Al in de eerste tien minuten werd duidelijk dat Fortuna Sittard veel gretiger aan de aftrap was verschenen. De Limburgers waren vanaf de aftrap in de aanval en werden een aantal keer dreigend via standaardsituaties. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied zorgde uiteindelijk voor de openingstreffer van de thuisploeg. Bij Sparta lukte vrijwel niets in het hele duel. Dalmau kreeg een halve kans, maar verder kwamen de Rotterdammers eigenlijk niet in de eerste helft.

Fortuna Sittard bleef de betere ploeg en een geweldige voorzet van Flemming werd door oud-Spartaan Gladon prima ingekopt. Zo leek Sparta voor een onmogelijke taak te staan om minstens twee keer te scoren. In de slotfase van de eerste helft leek Bart Vriends de Rotterdammers weer in de wedstrijd te koppen, maar zijn goal werd door licht vasthouden van de verdediger afgekeurd na inmenging van de VAR.

Het aanvalsoffensief van Sparta kwam in de tweede helft eigenlijk niet op gang. Het spel van de Rotterdammers was nog steeds ondermaats en alleen in de eerste tien minuten leek Fortuna een klein beetje teruggedrongen. Daarna werd de ploeg van Ultee beter, met de 3-0 van wederom Gladon tot gevolg. Alleen Thy kwam nog dicht bij een Rotterdams doelpunt, maar Van Osch voorkwam een Spartaanse eretreffer.