Sparta Kasteel thuisbasis voor oranjeleeuwinnen EK 2017

Rotterdam – Het Nederlands vrouwenelftal speelt de groepswedstrijden tijdens het Europees kampioenschap 2017 in Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Dat blijkt uit het wedstrijdschema dat UEFA bekend heeft gemaakt. De openingswedstrijd is op zondag 16 juli 2017 in de Galgenwaard in Utrecht. De tweede groepswedstrijd van Oranje is donderdag 20 juli op Het Kasteel in Rotterdam en de derde op maandag 24 juli in het Koning Willem II stadion in Tilburg.

 De finalisten van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) spelen zondag 6 augustus 2017 de finale in het stadion van FC Twente in Enschede. Drie dagen daarvoor, op donderdag 3 augustus, vindt in Enschede ook een van de halve finales plaats. De andere halve finale wordt op dezelfde dag gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

 Toernooidirecteur Bert van Oostveen van de KNVB: “Het wedstrijdschema brengt ons weer een stap dichterbij het toernooi. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie van het toernooi. Het enthousiasme bij de speelsteden, clubs en KNVB is groot en op basis daarvan ben ik ervan overtuigd het Oranjelegioen in 2017 een fantastisch toernooi in eigen land gaat beleven.”

Directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam is trots op de toewijzing: “Sparta Rotterdam laat al jaren zien dat zij naast de reguliere competitie en bekerwedstrijden grote evenementen kan organiseren. Het Sparta Stadion heeft een naam opgebouwd met internationale wedstrijden. De laatste twee jaar organiseerden wij ook twee interlands van de Oranje Leeuwinnen en met het EK in eigen land gaan we nog een stap verder. Samen met de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport kijken wij uit naar vijf geweldige wedstrijden op Het Kasteel.”

 Wedstrijdschema

WEURO 2017 vindt plaats van zondag 16 juli 2017 t/m zondag 6 augustus 2017. Aan het EK doen zestien landen mee. Verspreid over 16 dagen, in de genoemde periode van 3 weken, spelen zij gezamenlijk 31 wedstrijden. Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zijn gastheer van de groepswedstrijden. In elke speelstad worden vier groepswedstrijden gespeeld. De kwartfinales zijn in Deventer, Doetinchem, Rotterdam en Tilburg en de halve finales in Breda en Enschede. De finale is vervolgens in Enschede.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl