Sparta laat Ajax ontsnappen in eerste competitieduel

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam opende het nieuwe Eredivisieseizoen met een moeilijk thuisduel tegen Ajax. Door een vroege rode kaart aan Amsterdamse zijde voetbalden de Rotterdammers aardig mee, maar uiteindelijk stonden de Spangenaren toch met lege handen: 0-1.

In de eerste dertig minuten gebeurde er weinig op het Kasteel. Ajax had iets meer de bal, maar kon weinig potten breken tegen de degelijke Spartaanse verdediging. Na een half uur schrok het Kasteel echter wakker, toen Tagliafico een bal met zijn hand beroerde, waardoor Rahyi een vrije doortocht naar het doel werd ontnomen. De Argentijnse back kon daardoor direct inrukken en Sparta mocht het restant van het duel uitvoetballen met een man meer. Toch kreeg de ploeg van Fräser nog voor rust het deksel op de neus. Anthony fleurde zijn debuut op met een doelpunt, waarbij Van Leer er niet goed uit zag. Even later corrigeerde de doelman zijn fout door een bal van Tadic op knappe wijze te pareren.

In de tweede helft had Sparta meer balbezit dan Ajax en met name Harroui wist voor de Rotterdammers gevaarlijk te worden. Echter lieten de Rotterdammers te weinig zien om de Amsterdamse verdediging echt te laten wankelen. Stormram Beugelsdijk kon daar ook geen verandering in brengen, waardoor het eerste competitieduel van de Rotterdammers verloren ging.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl