Sparta laat zich kaas van het brood eten tegen Fortuna Sittard

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om de slechte reeks in 2021 te doorbreken. De ploeg van Henk Fräser speelde een degelijke eerste helft, maar zag het duel in de tweede helft volledig gecontroleerd worden door de bezoekers uit Limburg: 1-2.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat Sparta de bal mocht hebben en dat Fortuna probeerde om vanuit de tegenstoot gevaarlijk te worden. Zo leek het alsof Sparta de betere ploeg was, maar kreeg ook Fortuna een aantal grote kansen. De eerste kans van het duel was wel voor Sparta, toen Thy voor gaf op Duarte. Met een uiterste krachtsinspanning wist Van Osch echter een doelpunt te voorkomen. Fortuna had tot dan toe nog weinig gecreëerd, maar vanuit het niets lag de complete Spartaanse verdediging open. Semedo kreeg van Flemming een niet te missen kans en dat deed de buitenspeler van Fortuna dan ook niet.

Sparta leek na het doelpunt echter niet van sla en het duurde niet lang voordat ook aan de andere kant gescoord was. Thy wist zich eerst niet langs de doelman te dribbelen, maar Harroui kreeg de bal alsnog voor en vanuit de scrimmage wist Gravenberch de gelijkmaker binnen te schieten. Direct daarna kreeg Fortuna een erg grote kans, maar gelukkig voor Sparta werd er voor rust niet meer gescoord.

Na rust was dit echter wel het geval. Fortuna kwam sterk uit de kleedkamer en het was wederom Semedo die erg belangrijk was voor de Limburgers. Een goede individuele actie zorgde voor een overtal situatie voor het Spartaanse doel. Hierdoor kon Polter uiteindelijk vrij de 1-2 binnenkoppen. Sparta leek even de draad kwijt, want Fortuna bleef eigenlijk de betere ploeg en Sparta was niet bij machte om grote kansen te creëren. De Limburgers controleerden het duel en zetten goed druk, waardoor een punt er eigenlijk geen moment in zat.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl