Sparta met neus op feiten gedrukt; 2-3 nederlaag

Rotterdam – Sparta dat de concurrentie steeds verder ziet nader was vandaag genoodzaakt om weer eens drie punten te pakken. De laatste keer dat de Rotterdammers dit deden in een competitiewedstrijd was tegen Heerenveen (4 november 2016). Zwolle stond voorafgaand dit duel op één punt achterstand op Sparta en wist dit jaar al wel twee keer te winnen.

Sparta dat, in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Willem II, de aftrap met vier andere spelers aantrad. Zo speelden Michel Breuer, Ryan Sanusi, Paco van Moorsel en Iván Calero Ruiz en moesten Bart Vriendschap, Kenneth Dougall en Zakaria EL Azzouzi genoegen nemen met een plaats op de bank. Loris Brogno zat niet bij de selectie, daar hij kampt met een enkelblessure.

In de eerste helft was het duidelijk zichtbaar dat beide ploegen geen enkel risico wilden nemen, bang om een tegentreffer te krijgen. Dit resulteerde ma 45 minuten spelen tot één grote kans voor Zwolle ( vrije trap Danny Holla in de 43ste minuut). Sparta daarentegen wist, ondanks dat het meer balbezit had, geen enkele grote kans te creëren.

Na vijf minuten in de tweede helft werd er toch gescoord op het Kasteel, echter waren het de gasten die trefzeker waren. Na onoplettendheid in de verdediging was het Queensy Menig die keeper Roy Kortsmit omspeelde en eenvoudig de 0-1 kon binnentrekken. Net voordat Alex Pastoor een dubbele wissel wilde toepassen wist Nicolai Brock Madsen oog in oog met Roy Kortsmit koelbloedig de 0-2 te scoren.

Ook nadat de dubbele wissel (Jerson Cabral en Martin Pusic voor Thomas Verhaar en Stijn Spierings) alsnog gedaan werden kwam Sparta niet tot een aansluitingstreffer. Alex Pastoor deed nog een wanhoopspoging. Hij bracht 20 minuten voor tijd stormram Mathias Pogba in en offerde daar een verdediger voor op (Denzel Dumfries). Sparta wist wel een hoop corners te creëren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Vlak voor tijd kreeg Zwollenaar Bart Schenkeveld zijn tweede gele kaart, waardoor Sparta de druk nogmaals probeerde op te voeren, echter kreeg het de deksel op zijn neus. Invaller Erik Israelsson wist eenvoudig de 0-3 binnen te koppen. Dat Mathias Pogba nog de 1-3 en 2-3 wist te scoren in blessuretijd was alleen voor de statistieken van belang  .

PEC Zwolle is Sparta nu gepasseerd op de ranglijst en de Rotterdammers moeten met een loodzwaar programma alle zeilen bijzetten om uit de degradatiezone te komen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een reactie