Sparta onderuit tegen FC Utrecht

Sparta Rotterdam is er zondagmiddag op het eigen Kasteel niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad was met 0-3 te sterk.

In de eerste tien minuten was er weinig aan de hand voor Sparta, maar tot grote kansen kwam het ook niet. FC Utrecht creëerde niet veel, maar profiteerde wel van balverlies op het middenveld van Sparta. De daaropvolgende aanval was meteen raak. Spits Douvikas wist na twaalf minuten de openingsgoal op het scorebord te zetten: 0-1. Daarna probeerde Sparta wel terug in de wedstrijd te komen, maar behoudens enkele bescheiden mogelijkheden kwam het niet tot gevaar. Er werd met een 0-1 achterstand de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De tweede helft begon slecht voor Sparta, want al na 2 minuten spelen verdubbelde FC Utrecht de voorsprong. Voormalig Spartaan Mimoun Mahi wist de ploeg uit Utrecht op 0-2 te schieten. Daarna pakte Sparta wat meer het initiatief en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Dalmau was dichtbij, maar wist zijn voet net niet tegen een prima voorzet van Meijers aan te krijgen. FC Utrecht profiteerde ervan dat Sparta wat meer ruimte weggaf in het laatste gedeelte van de wedstrijd. In de 75e minuut bracht Sander van de Streek de bezoekers namelijk op 0-3. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Volgende week is het interlandweekend, de week daarop gaat de ploeg van trainer Henk Fraser op bezoek bij Feyenoord.

Sparta: Tim Coremans, Dirk Abels, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk (’90 Achraf Madi), Aaron Meijers (’64 Mica Pinto), Joeri de Kamps (’81 Adil Auassar), Younes Namli (’81 Mario Engels), Sven Mijnans (’64 Bryan Smeets), Adrián Dalmau, Lennart Thy en Vito van Crooij.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl