Sparta Rotterdam blijft op eigen kracht Eredivisionist

ROTTERDAM – Sparta blijft ook komend seizoen in de Eredivisie actief. De formatie van de nieuwbakken hoofdcoach Maurice Steijn wist zichzelf op de laatste speeldag op eigen kracht veilig te spelen. De Kasteelheren wonnen de laatste competitiewedstrijd met 1-3 uit bij Heracles Almelo, dat door alle overige resultaten nu veroordeeld is tot de nacompetitie. Daarin treft het komende week de Kralingers van Excelsior.

In Almelo was het lange tijd de thuisploeg dat de lakens uitdeelde en onder andere via De La Torre gevaarlijk werd. Zo trof deze Heraclied zelfs eenmaal de onderkant van de lat. Toch knokten de Kasteelheren voor wat ze waard waren, en bij één van de spaarzame uitbraken liet Van Crooy een grote buitenkans liggen. Alsnog zorgde Verschueren vlak voor rust voor de verrassende openingstreffer: 0-1. Doordat op dat moment Fortuna en Willem II op voorsprong stonden tegen respectievelijk NEC en FC Utrecht, werd het voor Heracles in het tweede bedrijf pompen of verzuipen. En vooral dat laatste gebeurde: Sparta leunde knap achterover met de voorsprong en liet Heracles het spel maken. Dat lukte de thuisploeg te weinig. Bij twee spaarzame uitbraken van Sparta sloegen de Rotterdammers genadeloos toe via Thy en Engels: 0-3. Dat Bakis nog wat terugdeed, mocht de Rotterdamse pret niet drukken.

Door de zege eindigt Sparta als 14de in de eredivisie en kan het zich gaan opmaken voor nog een seizoen op het hoogste niveau. Saillant detail: de nieuwbakken oefenmeester stond nu veer eredivisie duels al aan het roer bij de Spartanen. De Haagse trainer bleef daarmee ongeslagen en pakte tien (!) punten in vier duels.

(foto Mischa Keemink/VK Sportphoto)

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl