Sparta op alle fronten afgetroefd door Willem II

TILBURG – Sparta Rotterdam is in het uitduel met Willem II hard onderuit gegaan. De Rotterdammers kwamen kinderlijk eenvoudig op 4-0 achter. Pas toen deze uitzichtloze achterstand bereikt was begon de ploeg met voetballen, maar ook toen kwam Sparta niet tot scoren.

Al vanaf het eerste fluitsignaal liep Sparta achter de feiten aan. Na vier minuten kwam de thuisploeg via Nunnely op voorsprong na slecht uitverdedigen aan Rotterdamse zijde. Ndayishimiye verdubbelde na ruim twintig minuten spelen de score na een prachtige solo, waarbij de Spartaanse verdediging en met name Mattheij niet vrijuit ging. Sparta was niet bij machte om ook maar een enkele fatsoenlijke aanval te creëren, terwijl aan de zijde van de thuisploeg vrijwel alles binnen viel. Zo ook de 3-0, die prachtig gedrukt binnengeschoten werd door Heerkens. Pas aan het einde van de tweede helft werd Sparta eenmaal gevaarlijk via Rayhi, maar zijn inzet ging naast.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Sparta niet veel beter voor de dag zou komen dan in het eerste bedrijf. Willem II was simpelweg sterker en kon een aantal maal zelfs dwars door de Rotterdamse verdediging heen dribbelen. Dit leverde dan ook al snel de 4-0 op via Köhlert. Het was uiteindelijk aan doelman Harush te danken dat Willem II niet verder uit liep. Pas toen Dervisoglu erin kwam creëerde Sparta een aantal kansen, waaronder een bal op de paal van Harroui. Helaas waren de Rotterdammers minder gelukkig in de afronding en bleef het uiteindelijk 4-0.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl