Sparta pakt drie kostbare punten

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft op het eigen Kasteel een overwinning geboekt tegen ADO Den Haag. Na een zeer matige eerste helft leefde de ploeg van Advocaat in het tweede gedeelte helemaal op. Door goals van Kramer en Muhren werd het 2-1 voor de Spangenaren.
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van ADO Den Haag. Scheidsrechter Wiedenmeijer gaf echter een vrije trap tegen na hinderen van doelman Jannik Huth. Amper twee minuten later was het wel raak. Uitgerekend het kind van Sparta, Erik Falkenburg schoot ADO na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. . De Duitse doelman had geen kans en zag de bal via de paal in het doel verdwijnen. De Rotterdammers maakten veel persoonlijke fouten. Vlak voor de rust was er nog een grote kans voor de bezoekers. Door een nonchalante inspeelpass van Kramer op eigen helft had de ploeg van Groenendijk de kans de score te verdubbelen. De bal verdween wel achter de Rotterdamse doelman, maar was niet hard genoeg. Zo bleef het 0-1.
In de rust nam trainer Advocaat geen halve maatregelen. Dougall en Dos Santos keerden niet terug. Muhren en Verhaar kwamen erop. De Rotterdammers kwamen beter uit de kleedkamer. Michiel Kramer kreeg een voorzet vanaf rechts. Zijn inzet werd echter gekeerd door sluitpost Zwinkels. De daaropvolgende corner leverde geen kans op. Sparta leefde vanuit het niets helemaal op. Het was aan de goed keepende Zwinkels te danken dat de voorsprong in Haagse handen bleef. Aan de andere kant was het Falkenburg die over kopte. Dit was tevens zijn laatste kans. Hij moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door een andere oud-Spartaan, Edouard Duplan. Een paar minuten later was Elson Hooi dichtbij een verdubbeling van de score. Huth was echter alert en tikte de bal over de lat. In de 62e minuut kwam Sparta op gelijke hoogte. Het was uitgerekend spits Kramer die wist te scoren. ADO trapte na het doelpunt af, maar een felle Kramer nam de bal weer over en wandelde door de defensie. De uitblinkende Zwinkels was echter wel alert en pakte de bal. De Rotterdammers werden sterker en sterker. Een inzet van een van de Spartanen werd van de lijn gehaald. Mede dankzij handelend optreden van doelman Jannik Huth bleef het lange tijd gelijk op Het Kasteel. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd het 2-1. Robert Muhren schoot in tweede instantie de bal laag binnen. Met een extra spits in de persoon van Delano Ladan probeerde ADO nog een punt uit het vuur te slepen. Dit had echter weinig effect. De wedstrijd eindigde in 2-1.
Door deze overwinning is Sparta niet langer hekkensluiter.
Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl