Sparta pakt periodetitel na zenuwslopend duel


ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft de eerste periode titel in de Keukenkampioen Divisie weten te veroveren. Thuis werd er met 3-2 (2-0)  gewonnen van Telstar. Maar makkelijk ging dat allerminst.

Sparta opende fel, en gaf Telstar weinig ruimte op eigen helft. Het eerste schot van het duel kwam van de voet van Deroy Duarte, maar hij schoot hoog over. Even later kregen de Rotterdammers via Veldwijk ook een grote mogelijkheid, maar de voorzet van Janne Saksela werd tijdig uitverdedigd. De grootste mogelijkheid was er na 23 minuten voor Veldwijk, maar hij schoot rakelings naast. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. De boomlange captain kopte de bal simpel achter keeper Wesley Zonneveld. Twee minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was het aanvaller Veldwijk die met het hoofd uit een corner wist te scoren. Beide hoekschoppen kwamen van de schoen van Thomas Verhaar, die vroeg in de ploeg kwam voor de geblesseerde Bart Vriends. Zo was het in de pauze 2-0.

Na rust opende Sparta fel. Mohamed Rayhi had twee minuten na het begin de 3-0 op de schoen, maar stuitte op de keeper. Maar een paar minuten later was het vleugelaanvaller Terrel Ondaan die na een miscommunicatie in de defensie er 2-1 van maakte. Het spelbeeld veranderde en Telstar klopte steeds vaker op de deur. De spanning was dus terug in de wedstrijd, Tien minuten later kwamen ‘De Witte Leeuwen’ ook nog op 2-2 door Dylan Mertens. Sparta leek de volle buit binnen te hebben, maar gaf het volledig weg. Er brak een fase aan waarin Sparta veel fouten maakte. Passes kwamen niet aan, en de spirit leek eruit, maar tien minuten voor tijd vond invaller Halil Dervisoglu de kracht en snelheid om na een ouderwetse scrimmage de 3-2 binnen te prikken. Sparta is dus weer verzekert van het periodekampioenschap, iets wat in de tweede helft een lange tijd een utopie leek. Ook in de verlenging was het nog billenknijpen toen Sparta-keeper Roy Kortsmit een bal verkeerd inschatte, maar dit liep met een sisser af.
De defensie hield stand, zo eindigde het duel in 3-2 en is Sparta periodekampioen.

Foto: Yannick Verhoeven

 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl