Sparta Rotterdam en telstar spelen doelpuntloos gelijk

Na het geannuleerde duel tussen RC Lens en Sparta van afgelopen zaterdag was het vandaag de uitwedstrijd tegen Telstar die op het programma stond. Na de nederlaag in de oefenderby tegen Feyenoord was het vervolg van de oefencampagne in het Telstar Stadion. 

Trainer Henk Fraser kon, met uitzondering van Tim Coremans, Mica Pinto en Reda Karchouch, beschikken over zijn volledige selectie. Voorin koos de coach voor het duo Lennart Thy en Emanuel Emegha en achterin maakte Tom Beugelsdijk zijn debuut voor de Rotterdammers. 

In het eerste kwartier was er een mogelijkheid voor Lennart Thy die in het zijnet schoot. Verder werd doelman Jasper Schendelaar niet getest in het doel van de Velsen-Zuidse club. Telstar had via Plet een doelpoging, maar dit was vanuit buitenspelpositie. Een afstandsschot van Adil Auassar in de 34e minuut en een inzet van Harroui waren de laatste wapenfeiten voordat de scheidsrechter een einde maakte aan de eerste helft. 

In de rust wisselde Fraser drie spelers. Vriends, Martis en Gravenberch kwamen in het veld voor Heylen, Faye en Emegha. Lennart Thy was met een prachtig schot op de buitenkant van de kruising dichtbij de openingstreffer vlak na rust. Harroui had in de 55e minuut ook een mogelijkheid tot scoren, maar in de één tegen één was Schendelaar de winnaar. 

In de 60e minuut kwamen de veldspelers die nog niet gespeeld hadden in het veld. Alleen reservekeepers Benjamin van Leer en Michael Fabrie hadden vandaag geen speelminuten. Sparta had vervolgens drie mogelijkheden op rij via Gravenberch, Reith en nogmaals Gravenberch. Het was sowieso een goede middag voor de doelman van Telstar, ook zijn redding op het afstandsschot van Laros Duarte mocht er zijn. 

De wedstrijd kabbelde verder aan de oevers van het Noordzeekanaal, maar aan de stand zou niets meer veranderen.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Maduka Okoye, Dirk Abels (60. Augustin Drakpe), Tom Beugelsdijk (60. Lorenzo Soares Fonseca), Michael Heylen (46. Bart Vriends), Lassana Faye (46. Bradley Martis), Adil Auassar (60. Laros Duarte), Abdou Harroui (60. Boyd Reith), Mohamed Rayhi (60. Jeffry Fortes), Lennart Thy (60. Bryan Smeets), Deroy Duarte (60. Sven Mijnans), Emanuel Emegha (46. Danzell Gravenberch)

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl