Sparta Rotterdam heeft weinig moeite met Helmond Sport

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft de rug gerecht na het debacle van afgelopen zondag tegen FC Oss (1-4 verlies). De Kasteelheren hadden vrijdagavond weinig moeite met nummer voorlaatst Helmond Sport. Sparta won met 3-1, daarmee is het kampioensfeestje van FC Twente in ieder geval een week uitgesteld. 

De eerste grote kans kwam van de schoen van aanvaller Lars Veldwijk, die na zijn afwezigheid van vorige week tegen TOP Oss weer in de basis stond. Zijn schot werd gepakt door keeper Stijn van Gassel. De Rotterdammers hadden het betere van het spel. Even later was Deroy Duarte ook dichtbij, maar zijn inzet met het hoofd ging net naast. Ragnar Ache had de beste kans om de score te openen, maar zijn inzet werd ook gestopt.

Een paar minuten later was het wel raak. Abdou Harroui frommelde de bal binnen, Helmond Sport protesteerde hevig en dacht aan een buitenspeldoelpunt, waar het ook alle schijn van had. Maar de treffer werd goedgekeurd en zo stond er na zestien minuten een Rotterdamse voorsprong op het bord.

Niet veel later was het Lars Veldwijk die er uit een afgeslagen corner zijn twintigste treffer van het seizoen maakte. De Rotterdammers hadden niets te vrezen. In de eerste dertig minuten waren de bezoekers uit Brabant geen enkele keer bij het doel van Tim Coremans geweest. Hij verving Roy Kortsmit die wegens privéomstandigheden afwezig was.

De tweede helft werd gekenmerkt door veel fouten van beide ploegen. Sparta probeerde het nog wel, maar een derde doelpunt bleef lange tijd uit. Deroy Duarte was nog wel een keer gevaarlijk, maar zijn inzet ging net naast het Brabantse doel. Even werd het alsnog billenknijpen voor de kasteelclub toen Bart Vriends zijn eigen keeper in de problemen bracht, maar gelukkig voor de Rotterdammers liep het goed af.

De bezoekers kregen spaarzame kansen om zich weer in de wedstrijd te spelen, maar Coremans bleek een goede sta in de weg. De Rotterdammers verzuimden zelf de score uit te bouwen en waren een aantal keer slordig in de afronding. Toch was het Lars Veldwijk die er negen minuten voor tijd na een splijtende pass van invaller Halil Dervisoglu 3-0 van wist te maken.

Helmond-spits Juul Respen maakte er na een fout van doelman Coremans nog wel 3-1 van, maar verder kwamen de bezoekers uit Brabant niet meer.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl