Sparta Rotterdam houdt punt over aan ontmoeting met PSV

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond voor een kleine verrassing gezorgd in de twaalfde speelronde van de eredivisie. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser speelde op een volgepakt Kasteel met 2-2 gelijk tegen nummer 4 PSV.

Eindelijk konden de trouwe fans van de oudste profclub van het land weer eens op de banken staan voor ‘hun’ team. De spartanen kwamen sterk en georganiseerd voor de dag en waren vanaf minuut één de bovenliggende partij. Gesterkt door de honderden supporters trokken zij ten strijde.

Mohamed Rayhi, Dirk Abels en Lassana Faye: drie spelers die hun roots in Eindhoven hebben, stonden vandaag in de basis bij de tegenstander. Voor hen was het hoogstwaarschijnlijk een bijzondere wedstrijd. Misschien wel omdat zij zich juist extra wilden bewijzen tegen de club waar zij zoveel aan te danken hebben.

Vooral eerstgenoemde viel positief op. Rayhi was constant in de weer om de verdediging van PSV, met oud-Spartaan Denzel Dumfries op de linksbackpositie, onder druk te zetten. Regelmatig lukte dit ook. Met name centrumverdediger Timo Baumgartl bleek niet bestand tegen de Rotterdamse weerstand.

Dat leverde bij tijd en wijle hachelijke momenten op voor het doel van Jeroen Zoet, die zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd hield. Maar na een half uur toch moest capituleren. Een eerste inzet van Bryan Smeets werd nog wel gestopt door de gelouterde sluitpost, maar het daaropvolgende schot van Ragnar Ache was de keeper te machtig. Dit betekende een tamelijk vroege Rotterdamse voorsprong.

Maar ook de Eindhovenaren kregen mogelijkheden om te scoren. Vooral de jonge Mohamed Ihattaran was een plaag voor de Rotterdamse verdediging. Toch was het Michal Sadilek die er vlak na de pauze 1-1 van maakte.

Even leek de Rotterdamse droom te veranderen in een grote nachtmerrie toen enkele seconden later PSV opnieuw voor het doel van Ariel Harush verscheen, maar de defensie kon de aanval in de kiem smoren.

De Rotterdammers kwamen de kleine tegenslag al snel te boven. Mohamed Rayhi maakte uitgerekend tegen zijn oude club de 2-1. Dat was voor de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel dan weer het teken om de druk op de achterhoede op te voeren.

Het ontbrak echter regelmatig aan goed uitgespeelde aanvallen. De afwezigheid van smaakmakers Steven Bergwijn en Donyell Malen zal hoogstwaarschijnlijk een grote invloed hebben gehad op het aanvalsspel van de bezoekers.

Toch kwam Sparta regelmatig met de schrik bij. Helemaal toen Cody Gakpo tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de bal op de lat liet ploffen. Het wrd billenknijpen voor de radioluisteraars, televisiekijkers en supporters in het kolkende Kasteel.

Want regelmatig moet Ariel Harush voorkomen dat het gelijk werd. Aan de andere kant kreeg Abdou Harroui de uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Zoet pakte zijn zachte inzet met gemak. Zowel invaller Lars Veldwijk als Rayhi kregen nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zij lieten dat na.

Aan de andere kant scoorde Cody Gakpo in blessuretijd wel de 2-2.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl