Sparta Rotterdam laat jeugdinternationals bij nationale teams

Rotterdam – Sparta Rotterdam heeft de laatste dagen intensief contact gevoerd met de KNVB, met name de bondscoach van Nederland Onder 20, Bert Konterman en met technisch directeur Nico-Jan Hoogma. Dit naar aanleiding van het selecteren van de (basis)spelers Deroy Duarte en Adbou Harroui voor twee oefenwedstrijden.

De Kasteelclub is bekend met het reglement dat spelers opgeroepen kunnen worden voor nationale elftallen en dat de Eerste Divisie gewoon doorgaat. Echter zijn wij van mening dat er een verschil dient te zijn tussen oefeninterlands waar geen belangen op het spel staan en competitiewedstrijden van de clubs waar de belangen groot zijn. Spelers van de Eerste Divisie dienen in onze optiek niet geselecteerd te worden voor oefenwedstrijden in dergelijke interlandperiodes. De spelers Suently Alberto en Bradley Martis zijn ook geselecteerd voor een nationaal elftal, maar dit betreft geen jeugdteam, maar het nationale elftal van Curacao dat een kwalificatiewedstrijd voor de Concacaf Nations League speelt.

Sparta wil voor de volgende interlandperiode een oplossing voor deze situatie en zal de geselecteerde spelers niet terughalen bij de selectie. Tot slot willen wij benadrukken dat wij geen speelverbod hebben gevraagd voor spelers van andere clubs die hebben gekozen om niet met een nationaal elftal mee te gaan. Dat is een zaak tussen de KNVB en de betreffende spelers.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl