Sparta Rotterdam laat Roda JC ontsnappen

Vorig jaar troffen de ploegen Sparta Rotterdam en Roda JC elkaar nog als respectievelijk de nummer 16 en 17 van de Eredivisie. Ditmaal zijn de twee traditierijke clubs elkaars directe concurrent in de KeukenKampioen divisie met beiden aspiraties om direct weer op een hoger niveau terug te keren.

Door:Menno Vinke

Roda JC begon direct fel aan de wedstrijd met een snelle voorzetting waarbij keeper Kortsmit  direct handelend moest optreden ten koste van een corner. Vervolgens wist Roda JC nog een aantal malen gevaar te stichten aan met name de rechterkant. In de 13e minuut was daar het eerste directe gevaar vanuit Sparta. Leroy Duarte werd neergehaald op de achterlijn maar de vrije trap van Drenthe miste precisie. Echter was het wel Sparta wat op dat moment het spel wat meer naar zicht toe trok. Met name via enkele hoge ballen probeerde Sparta spits Veldwijk te bereiken. Voorzichtigheid bleef echter wel geboden want in de 26e minuut was het de behendige Paulissen die zijn linkerbeen goed vrij wist te spelen en een geplaatst schot rakelings over het doel van Sparta zag gaan.Het venijn zat hem echter in de slotfase van d eerste helft. Fankaty Dabo moest er geblesseerd af en werd vervangen door de debuterende Joshua Sanches. Niet veel later zorgde een prima afstandsschot van Rayhi bijna voor de openingstreffer maar werd toch de rust met een 0-0 stand opgezocht.

Tijdens de rust was er het afscheid van clubicoon Rutjes die definitief zijn voetbalbestaan inruilt voor de functie van jeugdtrainer.Het was daarbij mooi om te zien dat deze speler bij beide clubs zo geliefd is.

De tweede helft bracht bijna direct een voorsprong voor Roda JC waarbij de meest gevaarlijke speler van de thuisclub, Mario Engels, rapper was dan zijn directe tegenstander. Ondanks het goed omspelen van de keeper raakte hij de lat waarmee Sparta goed weg kwam. Zoals we vaker in de voetballerij was het aan de kant van Sparta wel direct raak. Na een rommelige aanval belandde de bal voor de voeten van spits Veldwijk die hem mooi en beheerst binnen schoot.

Spart liet het hier niet bij en bleef druk op Roda zetten. Wel met het gevaar voor een snelle tegenstoot maar Roda was veel te onzorgvuldig in de passing om hier goed gebruik van te maken. Het was dan ook Mohamed Rayhi die de vuisten van keeper Muyters testte.

Na een uur spelen begon Roda wat meer oude aanval te spelen wat direct een aantal goede kansen opleverde. In de 63e minuut kon Remans de hoek uitkiezen maar zijn schot belandde naast het doel. Sparta was hiermee gewaarschuwd.

Trainer Fraser besloot in te grijpen om aanvallende de benodigde druk te houden en koos verrassend genoeg niet voor publiekslieveling Dervisoglu als vervanger voor Ilias Alhaft maar voor de relatief onbekende Youssef el Kachati. Dit gaf niet op dat moment helaas niet de gewenste impuls.

In de 76e minuut was het een diepe bal van Roda JC werd goed meegenomen door Mario Engels waarbij Vriends nogal onhandig hem binnen de zestien meter vasthield. Hiervan maakte de spits handig gebruikt met een strafschop tot gevolg. Deze werd door Mitchel Paulissen gemakkelijk binnen geschoten en een op dat moment zeker lijkende zege was een stuk verder weg. Hiermee deed Sparta zichzelf duidelijk tekort en dit gaf nieuw elan bij de thuisclub. De resterende minuten probeerde Fraser nog wel te forceren door middel van een aanvallende wissel maar ok dit veranderde weinig aan het spelbeeld en zodoende moest Sparta, zoals al vaker ineen uitwedstrijd, genoegen nemen met een gelijkspel.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl